Logo Realitatea.md

Procurorii DNA au pus sechestru pe averea lui Dragnea, pentru recuperarea prejudiciului în dosarul penal în care e vizat președintele PSD

21 Noiembrie 2017, 22:00 // În lume

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție din România (DNA) au instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile deținute de Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României și liderul social-democraților. Potrivit Agerpres.ro, măsurile au fost dispuse pentru recuperarea prejudiciului din dosar, estimat la peste 127 de milioane de lei.

Foto: Liviu Dragnea, sursa: psnews.ro

„În cazul lui Liviu Dragnea, la data faptelor președinte al Consiliului Județean (CJ) Teleorman, a fost instituit sechestru asigurător și poprire asiguratorie până la concurența sumei de 127.547.366,34 de lei "asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, acțiunilor și părților sociale deținute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum și asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terțe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie", scrie sursa citată, cu referire la organele de drept. 

Vizați de aceleași măsuri asigurătorii sunt și Florea Neda, reprezentant al SC Tel Drum SA, Mugur Bățăuș, Victor Piperea și Marin Predescu, foști funcționari în cadrul CJ Teleorman, vizați în același dosar penal.

"Aceste măsuri asigurătorii au fost dispuse de procurorii anticorupție în vederea recuperării prejudiciilor și prin raportare la infracțiunile reținute în sarcina suspecților menționați, în funcție de participarea fiecăruia la infracțiunile de care sunt suspectați. Prejudiciul estimat în cauză, până în acest moment, ca urmare a săvârșirii infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (2 infracțiuni) și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite (2 infracțiuni) este de 127.547.366,34 lei", scrie Agerpres cu referire la un comunicat al DNA.

Amintim că, Liviu Dragnea este urmărit penal de DNA în dosarul Tel Drum, de pe data de 13 noiembrie. Pe numele lui procurorii DNA au formulat cinci capete de acuzare. În dosar mai sunt urmărite penal alte opt persoane pentru fapte similare.

Citeste tot despre: avere, DNA, Liviu Dragnea, PSD, sechestru
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3862 0.3754%
USD USD 17.1083 0.2073%
RUB RUB 0.2587 0.7399%
RON RON 4.1557 0.3744%
UAH UAH 0.6154 0.1465%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile