Logo Realitatea.md

UPDATE! Percheziții PCCOCS în Capitală: Cinci persoane, reținute și bani în sumă de 100 000 de euro, ridicați (VIDEO)

13 Septembrie 2017, 10:06 // Societate

UPDATE 16:28 Au fost ridicate acte ale benificiarilor, persoane care s-au angajat în câmpul muncii, tehnică de calcul și suporturi electronice în care se păstrau informația cu privire la aceste persoane, telefoane mobile, bani care se presupun că provin din activitatea ilegală în sumă de aproximativ 100 000 euro, dar și înscrisuri cu privire la activitatea desfășurată.

UPDATE 12:49 Cinci persoane bănuite au fost reținute, acum câteva minute, de către procurorii PCCOCS. Acțiunea continuă.

UPDATE 11:00 Șeful Biroului Antitrafic și Investigarea crimelor cibernetice din cadrul PCCOCS, Vladimir Moșneaga, și șeful Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, Lilian Levandovschi, au făcut declarații pentru presă. Potrivit lor, investigațiile au fost efectuate în colaborare cu colegi din Israel. 

Mai mult, sunt vizate circa 10 persoane suspecte în organizarea și angajarea ilegală în Israel a zeci de moldoveni, fiind deschisă o cauză penală pentru migrație ilegală, fapt care se pedepsește cu până la 7 ani de închisoare. PCCOCS urmează să vină cu mai multe detalii la sfârșitul operațiunii.

UPDATE 10:25 În urma măsurilor speciale de investigație s-a constat că, în perioada 2015 până în prezent, membrii grupului criminal au organizat plecarea și angajarea ilegală în câmpul muncii a zeci de cetățeni ai Republicii Moldova, care achitau pentru astfel de servicii în jur de 7 mii euro fiecare.

Activitatea unui grup criminal specializat în organizarea angajării ilegale, în baza documentelor false, în câmpul muncii pe teritoriul Israelului a cetățenilor Republicii Moldova, a fost deconspirată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), împreună cu colaboratorii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al INI al IGP al MAI.

Solicitat de Realitatea.md, șeful adjunct al PCCOCS, Vitalie Busuioc, a precizat că în dimineața zilei de astăzi, 13 septembrie, au fost demarate în acest sens 27 de percheziții în diferite locații din municipiul Chișinău.

Urmărirea penală pe caz se desfășurată timp de mai bine de un an de zile, perioada în care a fost documentată activitatea ilegală a membrilor grupului, investigațiile având un caracter transnațional, fiind efectuate inclusiv cu implicarea autorităților de drept din Israel. Valoarea totală a mijloacelor bănești obținuți de către făptuitori pe cale criminală se stabilește.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5658 0.6627%
USD USD 16.7008 0.2250%
RUB RUB 0.2683 0.0373%
RON RON 4.2024 0.7383%
UAH UAH 0.6377 0.3778%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile