Logo Realitatea.md

Procurorii vor cere mâine 30 de zile de arest pentru șeful adjunct al Inspectoratului de Poliţie Râşcani şi şeful Poliţiei Criminale

28 Iunie 2016, 20:47 // Societate

Şeful adjunct al Inspectoratului de Poliţie Râşcani şi şeful Poliţiei Criminale au fost puşi sub învinuire, cu puţin timp în urmă, de către procurorii anticorupţie, iar miercuri, 29 iunie, poliţiştii vor compărea, în faţa instanţei de la Buiucani. Procurorii au iniţiat procedura de depunere a demersurilor privind arestarea preventivă a învinuiţilor, pe un termen de 30 de zile, urmând să fie stabilită ora exactă a şedinţelor.

Foto: cna.md

Duminică, un grup format din procurori anticorupţie, ofiţeri CNA şi ofiţeri SPIA a efectuat mai multe acţiuni de urmărire penală la Inspectoratul de Poliţie din Râşcani. În urma audierilor, cei doi şefi au fost reţinuţi, fiind suspectaţi de lipsa acţiunilor prompte în investigarea unui caz de dublu omor.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă amendă de la 1000 la 2000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Procuratura Anticorupţie s-a autosesizat după acuzațiile precum că angajaţii Inspectoratului de Poliţie Râşcani nu ar fi interprins măsurile necesare pentru investigarea operativă a omorului celor doi tineri din Nihoreni, raionul Râşcani, produs la 19 iunie curent.

Patru persoane din cadrul IP Râşcani au fost suspendate din funcţie, pe perioada anchetei, printr-un ordin al conducerii Inspectoratului General de Poliţie.

Acţiunile de urmărire penală continuă şi astăzi, cu audierea mai multor martori, sub conducerea Procuraturii Anticorupţie.

citiți și

Poate i-ai văzut undeva! Doi bărbați din Bălți au dispărut și sunt de negăsit. Rudele îi caută cu disperare (Video)

Crimă înfiorătoare! Cei doi bărbați din Bălți, care au fost dați dispăruți, găsiți omorâți cu ciocanul în raionul Drochia

Te trec FIORII! Prietenii celor doi bărbați din Bălți, găsiți omorâți cu ciocanul, au realizat propria investigație și povestesc detalii - VIDEO

Patru poliţişti din Rîşcani, suspendaţi din funcţie pentru inacțiuni în cazul celor doi bărbați din Bălți, găsiți omorâți cu ciocanul

Dosarul pe numele conducerii IP Rîșcani: Primii doi reținuți

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5576 0.5083%
USD USD 17.2246 0.1989%
RUB RUB 0.2678 1.7477%
RON RON 4.1103 0.4472%
UAH UAH 0.6337 -0.3773%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile