Logo Realitatea.md

Produse păstrate necorespunzător, expirate și norme sanitare încălcate, înregistrate la o rețea de supermarketuri din Chișinău

13 Martie 2018, 11:20 // Economie

Trei magazine alimentare din rețeaua de comerț „Velmart” au fost inspectate de către colaboratorii ANSA. In urma controalelor efectuate au fost depistate produse de cofetărie cu termenul de valabilitate expirat, produse de cofetărie ambalate si marcate neconform.

Foto: ansa.md

Totodată, în urma controalelor s-a stabilit:

  • Încălcarea normelor sanitar - igienice la comercializarea in vrac a produselor de cofetărie, crupelor, produselor făinoase, nucușoarelor, fructelor uscate si altor produse alimentare.
  • Lipsa încăperilor specializate pentru igienizarea utilajului si ustensilelor, utilizate la comercializare in vrac a produselor alimentare.
  • Expunerea produsului alimentar comercializat riscului contaminării cu viruși patogeni de la cumpărători din cauza expunerii in vânzare deschisă, neprotejată în lipsa de vitrine specializate.
  • Utilizarea ustensilelor cu o uzură avansată.
  • Încălcarea normelor de igiena generală in procesul ambalării de către cumpărători a produselor alimentare supuse comercializării în vrac.

Pentru a stabili starea sanitar – igienică a suprafețelor de comerț și a condițiilor de comercializare a produselor alimentare în vrac, conform procedurilor oficiale, au fost prelevate probe biologice de salubritate, pentru a fi testate în laborator ul Centrului Republican de Diagnistica Vetrinara.

În rezultatul controalelor efectuate au fost întocmite acte de control, prescripții de înlăturare a neconformităților și procese verbale de contravenții.

După finalizarea examenului de laborator a probelor prelevate, în funcție de rezultatele prezentate ANSA va pregăti un raport şi vor fi întreprinse măsurile de redresare a situației ce ține de respectarea normelor sanitar – igienice pe acest segment de comerț cu produse alimentare.

Foto: ANSA.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5319 -0.6020%
USD USD 17.2703 0.1229%
RUB RUB 0.2682 -0.8503%
RON RON 4.1084 -0.5687%
UAH UAH 0.6415 1.2149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile