Logo Realitatea.md

Programul „Cetățenie pentru investiții în Moldova”, lansat oficial în Dubai. Pașaportul moldovenesc devine tot mai solicitat de străini

05 Noiembrie 2018, 13:27 // Economie

La cea de-a 12-a ediție a Conferinței Globale privind Rezidența și Cetățenia, desfășurată în Dubai, a fost lansat oficial programul „Cetățenie pentru investiții în Moldova”. Evenimentul atrage anual peste 400 delegați din peste 40 de țări și este cea mai mare și cea mai importantă conferință axată pe migrația investițiilor.

Foto simbol

La începutul acestui an, Henley & Partners, împreună cu partenerul său de consorțiu, The Moldovan Investment Company, a câștigat licitația publică pentru a asista Guvernul Republicii Moldova la inițierea, implementarea și promovarea la nivel internațional a programului mult așteptat, MCBI, care acceptă deja solicitările. Compania are peste 20 de ani de experiență în acest domeniu, colaborând cu guvernele din America de Nord, Caraibe, Europa și Asia.

„Lansarea acestui program european prestigios reprezintă o piatră de hotar pentru noi toți în comunitatea investițională migratoare, deoarece este vorba despre o relevanță tot mai mare și o valoare însemnată a industriei noastre. Programul MCBI propune investitorilor o platformă în Europa și acces la hub-ul comercial cu una dintre cele mai mari dinamici de dezvoltare din regiune, oferind în același timp o șansă Moldovei de a atrage investiții străine directe necesare și un grup de cetățeni cu performanțe înalte, selectați riguros”, a menționat președintele grupului Henley & Partners, Christian Kalin.

Programul MCBI solicită candidaților să plătească o contribuție economică exactă țării prin intermediul Fondului de Investiții Publice. În schimb, supuși unui proces riguros de verificare, solicitanții și familiile lor beneficiază de drepturi de cetățenie deplină, transferabile fără restricții generațiilor viitoare. Pașaportul moldovenesc a înregistrat un salt istoric conform clasamentului Henley Passport Index, urcând 20 de poziții, din anul 2008.

„Programul MCBI a fost elaborat în mod special cu gândul la poporul moldovean. Țara noastră a parcurs un drum foarte lung în ultimii ani și multe dintre cele mai importante industrii ale noastre sunt în prezent prospere și se dezvoltă. Acum, pentru a face următorul pas pentru dezvoltarea noastră economică și pentru a susține bunăstarea socială a tuturor moldovenilor, trebuie să găsim noi modalități inovatoare de generare a capitalului. Programul MCBI face parte din această abordare axată pe viitor”, a spus ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Programul oferă cetățenie într-o țară europeană, cu acces fără vize în 122 de țări, inclusiv Rusia, Turcia și spațiul Schengen, în cadrul unui program de prețuri extrem de competitiv. Pentru a beneficia de cetățenie, solicitantul principal trebuie să aibă vârsta de peste 18 ani, să îndeplinească cerințele prevăzute și să plătească o contribuție care să-l califice. Mai multe detalii găsiți AICI.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0154 -0.0953%
USD USD 17.9582 0.1009%
RUB RUB 0.2783 0.2522%
RON RON 4.2018 -0.1165%
UAH UAH 0.6874 1.0140%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile