Logo Realitatea.md

Protest la Moscova după tragedia de la mall: Se cere demisia președintelui. Cum a reacționat Putin (VIDEO)

28 Martie 2018, 00:01 // În lume

Val de furie şi durere în Siberia, unde 41 din cele 64 de victime ale incendiului dintr-un mall din Rusia erau copii. Mii de oameni au ieşit în stradă în oraşul siberian, dar şi la Moscova şi Sankt Petersburg, pentru a cere demisia celor responsabili de tragedie. Primele informaţii ale anchetei arată nereguli grave, atât în construcţia, cât şi în funcţionarea centrului comercial. Mall-ul, deschis cu cinci ani în urmă, funcţiona fără autorizaţia pompierilor.

Embed:

Sursa video: svoboda.org

În Piața Pușkin din Moscova a avut loc un protest. Sute de persoane care au ieșit în stradă cer demisia lui Vladimir Putin, abia reales în funcția de președinte al Federației Ruse.

Preşedintele rus a mers la locul tragediei şi a cerut explicaţii.

„Ce se întâmplă aici? Nu suntem în război, nu este o explozie accidentală în mină. Oamenii au venit să se relaxeze, copiii... Tot vorbim de demografie şi să pierdem atâţia oameni. De ce? Din cauza unei neglijenţe criminale, din cauza indolenţei. Cum este posibil să se întâmple aşa ceva?”, a spus Vladimir Putin.

Bilanţul tragediei ar putea urca. Există încă mai mult de 60 de oameni care sunt daţi dispăruţi. Iar dintre corpurile găsite, în trei zile, doar 24 au putut fi identificate.

Printre ruine, anchetatorii caută dovezi, mai ales că cercetările preliminare au scos la iveală probleme grave. Din motive necunoscute, un paznic a oprit alarmele de incendiu, uşile de evacuare nu puteau fi deschise, iar planul de evacuare nu putea fi pus în practică. Din tot etajul 3 al mallului din Kemerovo nu a mai rămas nimic în urma incendiului de duminică.

Este posibil ca focul să se fi extins cu atâta repeziciune din cauza materialelor de construcţie folosite, printre care şi plastic ieftin, scrie Digi24.

Realitatea.md amintește că mii de locuitori din Kemerovo (Rusia) au ieși astăzi în stradă și au cerut demisia guvernatorului, după incendiul devastator dintr-un centru comercial, în urma căruia, au decedat zeci de persoane.

CITEȘTE ȘI:

Incendiu într-un mall din Rusia: O femeie şi trei copii au murit, iar zeci de persoane au fost rănite (FOTO/VIDEO)

Mii de locuitori din Kemerovo cer demisia guvernatorului, după incendiul devastator în care au murit zeci de persoane (VIDEO)

Putin, promisiuni la Kemerovo: ”Toți cei vinovați vor fi pedepsiți, indiferent de statutul lor” (FOTO/VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5373 -0.5513%
USD USD 17.1674 0.2312%
RUB RUB 0.2571 0.8631%
RON RON 4.1699 -0.7048%
UAH UAH 0.6135 0.3599%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile