Logo Realitatea.md

Protest mut, la București! 100 de oameni au stat nemișcați, timp de 20 de minute, cu spatele la clădirea Guvernului

21 Ianuarie 2018, 18:09 // În lume

O sută de oameni au participat azi la un protest mut, în București. Manifestanții au stat timp de 20 de minute, nemișcați, cu spatele la clădirea Guvernului, iar unii dintre ei avea ochii sau gura acoperite, scrie Hotnews.ro.

Foto: Documentaria.ro

Sursa citată scrie că, mobilizarea pentru protestul "Justiția furată" s-a făcut pe Facebook, iar proteste similare au fost programate, în paralel, în Polonia, Ungaria, Cehia, Rusia și Ungaria. 

„Prin acest protest, totodataă, se face un apel la solidaritate și din partea altor state, care să nu accepte ca țări vecine sau prietene să fie izolate de valorile europene. Împreuna putem să demonstrăm că justiția se află în pericolul de a fi confiscată în multe țări și singura modalitate de apărare a ei este să fim uniți în demersul nostru", au comentat inițiatorii acțiunii de protest.

Participanții la protestul din București au venit înfășurati cu drapele ale României sau Uniunii Europene și au arborat mesaje precum "#rezist", "Toți pentru justiție", "Justișia furată", "Și totuși# vă vedem" sau "Libertatea lor, închisoarea noastră”.

Amintim că, ieri, în mai multe orașe din România au fost organizate proteste de amploare. Oamenii sunt nemulțumiți de modificările recente în Legile Justiţiei.

Vezi și:

(VIDEO) Un jandarm român a împărțit pumni aseră protestatarilor din Piața Universității din București! Ce spun superiorii angajatului MAI

Citeste tot despre: BUcuresti, justiție, protest, Romania
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4029 0.5050%
USD USD 17.1244 -0.0455%
RUB RUB 0.2588 1.1333%
RON RON 4.0932 0.5626%
UAH UAH 0.6301 0.1590%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile