Logo Realitatea.md

(UPDATE) Proteste la București! Numărul protestatarilor a ajuns la peste 20 000 (VIDEO)

26 Noiembrie 2017, 19:50 // În lume

UPDATE 22:15 Peste 20.000 de protestatari au manifestat în această seară la București, cerând retragerea legilor Justiției, respingerea în Parlament a Ordonanței privind modificarea legislației fiscale, demisia Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.

 

Foto: Jurnalul.ro

La București au loc din nou proteste. Peste 2500 de oameni au ieșit în Piața Victoriei în această seară și cer retragerea legilor Justiției, respingerea în Parlament a Ordonanței privind modificarea legislației fiscale, demisia Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.

Foto: Facebook/ Dragos C Butuzea

Potrivit Agerpres.ro, la această oră circulația rutieră a fost restricționată pe Șoseaua Kiseleff, între strada Arhitect Ion Mincu și Piața Victoriei, ca urmare a protestului organizat de 42 de grupuri civice și organizații neguvernamentale.

Oamenii scandează „Justiție, nu corupție”, „PSD, ciuma roșie” și „Demisia” și poartă pancarte pe care scrie „Toți pentru Justiție”.

Protestele au fost anunțate pe Facebook, în București și în alte județe din țară, dar și la Milano, Zurich, Birmingham și Paris. 42 de grupuri civice și organizații neguvernamentale, precum și confederațiile sindicale Blocul Național Sindical și Cartel Alfa au făcut un apel și au chemat oamenii să ceară în stradă retragerea legilor Justiției, respingerea în Parlament a Ordonanței privind modificarea legislației fiscale, demisia Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.

Printre semnatari apelului lansat pe facebook, se află Platforma România 100, Corupția Ucide, Centrul Român pentru Politici Europene, Freedom House, dar și politicieni.

„PSD-ALDE a intrat cu viteză în ultima fază pentru adoptarea Legilor Justiției: calendar accelerat în Parlament, mobilizare masivă în comisii, forțarea procedurilor parlamentare. Ei vorbesc de stat paralel. Realitatea este că România ajunge să fie un stat capturat'', spun semnatarii apelului, potrivit sursei citate.

Citeste tot despre: bcurești, proteste, proteste Bucuresti
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5200 -0.0353%
USD USD 17.6396 -0.4189%
RUB RUB 0.2751 -0.2900%
RON RON 4.1166 -0.1504%
UAH UAH 0.7178 0.4900%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile