Logo Realitatea.md

Provocarea #RunForHope și-a atins în întregime obiectivele propuse cu ajutorul a 40 de alergători!

12 Octombrie 2017, 11:41 // Societate

Pe 1 octombrie 2017, peste 17.000 de persoane s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale la cel mai mare eveniment sportiv al anului - Chisinau International Marathon 2017, organizat de Clubul Sportiv Sporter. Printre acele mii de alergători, 40 au hotărât să dea o valoare și mai mare medaliei primite la sfârșitul cursei, alăturându-se campaniei #RunForHOPE. Ei au alergat distanțe diferite, cu scopul de a colecta câte 100 EUR fiecare pentru cauza Hospices of Hope și a reda speranța celor care se confruntă cu o boală incurabilă sau condiții limitatoare de viață din regiunile Republicii Moldova. Ei au ajuns cu brio la linia de finiș, după 5, 10, 21 și chiar 42 KM alergați în continuu pe străzile Chișinăului. 

Mai mult ca atât, fiecare dintre ei a avut scopul de a colecta minimum 100 EUR pentru a susține activitatea organizației Hospices of Hope Moldova. Cu acest scop, organizatorii campaniei au lansat o campanie de colectare de fonduri pe platforma Guvern24, care a fost activă până în data de 5 octombrie, zi în care campania și-a atins și ținta propusă de fund-raising.

Așadar, în cadrul campaniei #RunForHOPE, datorită efortului comun al participanților, donatorilor și organizatorilor, cei 40 de alergători au reușit să colecteze suma țintă, fondurile fiind utilizate pentru a susține dezvoltarea serviciilor de îngrijire medico-sociale oferite persoanelor ce suferă de boli incurabile și condiții limitatoare de viață din regiunile Republicii Moldova.

Hospices of Hope Moldova își exprimă recunoștința față de toți cei care au participat la campania #RunForHOPE, alergând sau donând, precum și organizatorilor Maratonului Internațional din Chișinău, clubul sportiv Sporter, pentru susținerea oferită și un asemenea eveniment frumos.

Chișinău International Marathon 2018 va avea loc pe 30 septembrie 2018, iar doritorii de a alerga pentru speranță se pot alătura de pe acuma campaniei #RunForHOPE2018, contactând organizatorii acesteia la cristina@hospicesofhope.co.uk.

Hospices of Hope este o organizație de caritate fondată în Marea Britanie, care se află la cea de a 25-a aniversare și care susține consolidarea și dezvoltarea serviciilor de îngrijire paliativă (asistență medicală, socială și psiho-emoțională) oferite persoanelor care suferă de boli incurabile, sau condiții limitatoare de viață în regiunea de Sud-Est a Europei. 

În Republica Moldova, Hospices of Hope susține și dezvoltă serviciile de îngrijire paliativă încă din 2008 în zona Chișinăului. Din 2017, Hospices of Hope și-a redirecționat atenția înspre nevoia acută de a dezvolta și de a susține, prin organizații specializate și de caritate, copiii și adulții care suferă de condiții limitatoare de viață din raioanele Republicii Moldova.

Citeste tot despre: Hospice of hope, run for hope
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4820 -0.1316%
USD USD 16.6691 0.1009%
RUB RUB 0.2936 -0.1361%
RON RON 4.4005 0.0114%
UAH UAH 0.6156 -0.1946%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile