Logo Realitatea.md

PSRM a cerut audierea premierului în Parlament privind construcția hidrocentralelor pe Nistru. Deputații au respins inițiativa

05 Iulie 2018, 10:54 // Politica

Majoritatea deputaților au respins propunerea fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) privind audierea în ședința de astăzi a prim-ministrului, Pavel Filip, asupra inițiativei autorităților din Ucraina de a construi pe râul Nistru 6 hidrocentrale.

Potrivit inițiativei lansate de PSRM, „Guvernul nu întreprinde nimic pentru a stopa aceste construcții a hidrocentralelor, iar autoritățile din Ucraina, deja au finalizat proiectarea acestora și au solicitat de la instituțiile europene finanțare.

„Autoritățile ucrainești deja au primit acceptul din partea BERD ca să finanțeze construcția celor șase baraje, deci vedem că nu prea se întreprinde nimic”, a afirmat deputatul PSRM, Vlad Bătrâncea.

Proiectul propus de PSRM a fost susținut de PLDM și PL, însă nu a acumulat voturi suficiente pentru a fi introdus în ordinea de zi.

În replică, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că astfel de audieri ar putea avea loc pe platforma Comisiei de profil, iar acolo pot să fie chemați și colegii din Ucraina și pot fi făcute într-un format mai larg, inclusiv cu implicarea Parlamentului și a societății civile.

De asemenea, fracțiunea PSRM, a cerut audierea la ședința de astăzi a Parlamentului a ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, precum și a ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc – ampele propuneri fiind respinse de deputați.

Citeste tot despre: audieri, Parlament, Pavel Filip, PSRM
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3054 -0.4999%
USD USD 17.1322 0.0041%
RUB RUB 0.2559 -1.8788%
RON RON 4.0703 -0.4963%
UAH UAH 0.6291 -0.4904%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile