Logo Realitatea.md

PSRM dorește să blocheze modificarea Constituției. Îndeamnă societatea și fracțiunile parlamentare să se opună inițiativei PD

12 Septembrie 2017, 15:06 // Politica

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și-a exprimat nemulțumirea privind inițiativa Partidului Democrat de a modifica Constituția prin introducerea unei referințe care ar spune clar că orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană. Acesta a declarat că e absolut inadecvată orice intervenție în textul Legii fundamentale, care nu a fost dezbătută cu publicul, nu are un sprijin larg din partea poporului și a majorității absolute a Parlamentului.

„Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă categoric inițiativa Partidului Democrat din Moldova de a introduce integrarea europeană în Constituția țării ca orientare strategică a Republicii Moldova. Cursul de aderare la Uniunea Europeană a devenit un dezastru pentru Moldova. În anii așa-zisei integrări europene, poporul Moldovei a fost sărăcit complet. Din țară, au fost furate miliarde de euro. Anume Guvernul actual, cu participarea directă a PDM, a făcut totul pentru a discredita și falimenta vectorul european, reducând numărul de susținători ai integrării europene mai mult de două ori - de la 70% la mai puțin de 35%. Partidul Socialiștilor declară angajamentul față de cursul privind aderarea Moldovei la Uniunea Economică Eurasiatică”, se arată în comunicat.

Totodată, PSRM și-a arătat intenția de a bloca această inițiativă a PDM în Parlamentul Republicii Moldova și s-a adresat tuturor fracțiunilor parlamentare să se opună acestei inițiative. Pe lângă aceasta s-au adresat și către poporul Moldovei cu un îndemn de a se opune politicii Partidului Democrat.

Realitatea.md amintește că Partidul Democrat și-a exprimat intenția de a modifica Constituția Republicii Moldova prin introducere în textul acesteia o referință care spune clar că orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5276 0.0415%
USD USD 16.9232 0.2417%
RUB RUB 0.2654 -0.0377%
RON RON 4.1812 -0.0167%
UAH UAH 0.6438 1.0199%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile