Logo Realitatea.md

Purtătorul de cuvât al PDM, Vitalie Gămurari, comentează decizia CSJ: „Hotărârea a fost adoptată și, place ea ori nu...”

25 Iunie 2018, 22:44 // Politica

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gămurari, a comentat decizia de azi a Curții Supreme de Justiție, în cadrul unei intervenții telefonice la emisiunea În PROfunzime. 

„Eu ca jurist nu-mi permit să comentez deciziile instanței, inclusiv ale CSJ. Tot ce se face în jurul acestei hotărâri... este dreptul partidelor politice de a se expune, de a face aceste demonstrații, eu nu intru în detalii și nu le comentez”, a declarat Vitalie Gamurari.

Foto simbol

„Hotărârea a fost adoptată și, place ea ori nu place... Eu înțeleg prea bine care este nemulțumirea partidelor politice, dar, până la urmă, justiția este cea care trebuie să se expună. Eu ca cetățean mi-am exercitat dreptul la vot, dar ulterior, instanța trebuie să aprecieze și eu, ca cetățean mă conformez”, a continuat purtătorul de cuvânt al PDM.

Întrebat de moderatoarea emisiunii cum comentează faptul că protestatarii acuză PDM-ul de influențare a acestei decizii, Gamurari a spus: „Sunt niște acuzații care au devenit deja tradiționale, nu e nimic nou. De fiecare dată comentez aceste declarații, dar eu rămân sigur că justiția din Republica Moldova este independentă. Toate acuzațiile care se aduc trebuiesc probate și atunci când politicienii le probează din punct de vedere politic este dreptul lor, iar din punct de vedere juridic este instanța care stabilește adevărul”, a spus Vitalie Gamurari. 

Amintim că, magistrații de la CSJ au menținut decizia primei instanțe de a nu valida rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău

Hotărârea a fost întâmpinată cu proteste. Manifestanții au scandat în fața CSJ până aproape de ora 22:00 și și-au dat întâlnire mâine-dimineață, la ora 07:30, în fața Primăriei. 

Vezi și:

Primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu comentează decizia CSJ de a nu valida mandatul de primar al lui Andrei Năstase

Citeste tot despre: CSJ, PDM, proteste, Vitalie Gamurari
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6051 1.0525%
USD USD 17.6122 -0.0879%
RUB RUB 0.2495 0.3620%
RON RON 4.0465 1.0110%
UAH UAH 0.6557 0.0305%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile