Logo Realitatea.md

Putin, despre statutul de observator al UEE: Mizăm pe faptul că Moldova va participa activ la activitățile Uniunii

15 Mai 2018, 08:53 // Politica

Am convenit ca statutul de țară-observator pe lângă Uniunea Economică Eurasiatică (UEE) să-l aibă și Republica Moldova. Mizăm pe faptul că Republica Moldova, în calitate de observator, va participa activ în activitățile UEE. Suntem gata să luăm în considerare și cererile altor țări privind oferirea statutului de observator al UEE.

Declarațiile au fost făcute de președinte Federației Ruse, Vladimir Putin, în cadrul ședinței Consiliului Economic Eurasian Suprem, transmite agenția de presă rusă Tass.ru.

Foto: Politico

Mai mult, liderul Kremlinului a precizat că întrebările abordate la ședință au fost puse în discuție cu argumente, ca într-un final să fie luată o singură decizie.

În același timp, sursa citată scrie că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat următoarele: „Este un eveniment istoric: Republica Moldova a primit statutul oficial de observator al UEE. Cetățenii moldoveni de mult timp își doreau să participe mai activ la proiecte de integrare în spațiul CSI. În ultimii ani, au fost colectate sute de mii de semnături: mai întâi pentru integrarea în Uniunea Vamală, apoi la UEE”.

Dodon cu un anunț: Moldova este prima țară care a obținut statutul de observator al Uniunii Economice Eurasiatice

Ședința Consiliului Economic Eurasian Suprem a avut loc la Soci, iar următoarea se va desfășura la sfârșitul lunii noiembrie - începutul lunii decembrie la Sankt Petersburg (Rusia).

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4404 -0.3802%
USD USD 17.5494 0.3029%
RUB RUB 0.2654 0.7211%
RON RON 4.1118 -0.4720%
UAH UAH 0.6979 0.6054%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile