Logo Realitatea.md

R. Moldova a fost inclusă în grupul parlamentar de prietenie Germania-Bulgaria-România (FOTO)

13 Iunie 2018, 13:41 // Politica

Bundestagul Germaniei a inclus Republica Moldova în grupul de prietenie, alături de Bulgaria și România  - țări membre ale Uniunii Europene. Acest lucru a fost realizat în cadrul unei vizitei de lucru în Germania, a unei delegații moldovenești, condusă de vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi.

Foto Simbol

Gazda oficialilor moldoveni a fost vicepreședinta Bundestagului german, Petra Pau, cu care vicepreședintele Legislativului de la Chișinău, Valeriu Ghilețchi, a discutat despre modalitățile prin care poaet fi dezvoltat dialogul moldo-german pe filiera parlamentară. De asemenea, întrevederile oficialilor s-au axat și pe mecanismele de finanțare a partidelor politice și a campaniilor electorale, în scopul preluării bunelor practici de la mediul politic german.

„Acesta este un mesaj puternic de încurajare din partea Bundestagului pentru integrarea europeană a Republicii Moldova", a afirmat vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Valeriu Ghilețchi, făcând trimitere la faptul că Moldova a fost inclusă în grupul de prietenie Germania-Bulgaria-România.

De menționat că, din delegația moldovenească în Germania au mai făcut parte Igor Boțan - ADEPT, Sergiu Lipcean - IDIS Viitorul, Vasile Bolea - deputat PSRM, Chiril Moțpan – membru PPDA, Sergiu Litvinenco – membru PAS și Sergiu Gurduza - membru al Comisiei Electorale Centrale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5034 -0.7471%
USD USD 17.2634 0.0829%
RUB RUB 0.2683 -0.8133%
RON RON 4.1053 -0.6438%
UAH UAH 0.6419 1.2780%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile