Logo Realitatea.md

Radu a făcut o vizită inopinată la Spitalul. nr. 1: „Nu înțeleg de ce oamenii care vin în spitale trebuie să plătească pentru bahile” (VIDEO)

05 Februarie 2018, 08:53 // Societate

Primarul interimar Silvia Radu a făcut o vizită inopinată la Spitalul Municipal Nr. 1 din Chișinău în urma sesizărilor pacienților privind condițiile proaste din instituție. Acesta susține că a rămas dezamăgită de modul în care este gestionată instituția medicală. 

Embed:

„Am vrut să văd cum sunt alocați banii și care este starea de lucruri, iar impresiile pe care mi le-am făcut... este absolut inadmisibil, nici nu am cuvinte cum aș putea numi atitudinea Direcției sănătății”, a declarat Silvia Radu. 

Aceasta susține că administrația spitalului a cumpărat un lift pentru un corp al spitalului unde nu s-au făcut reparații, cu un milion de lei, când, potrivit edilului, prețul pentru un ascensor nu depășește 200 de mii de dolari. 

„Nu înțeleg de ce prioritate s-a dat la cabinetul directorului spitalului, când s-au făcut reparații și prioritate se pune pe lifturi și nu pe reparații ca pacienții: copii și mamele să se simtă bine... Este o crimă morală!”, a spus primarul interimar. 

De asemenea, Silvia Radu s-a arătat nedumerită de ce vizitatorii spitalelor trebuie să achite pentru botoșei (n.r. bahile) „Oamenilor li se cer bani doar pentru a păstra igirena. Probabil e o afacere personală a medicilor spitalului pentru că nimeni nu-ți dă bon pentru aceste bahile”, a mai spus edilul.

La rândul său, Mihai Molodvanu, șeful Direcției sănătății a declarat că toate propunerile pentru valorificarea alocațiilor bugetare au fost consultate și au fost publice, iar atunci când au fost prezentat conducerea Primăriei nu au avut obiecții.

Într-un final, Silvia Radu i-a sugerat lui Mihai Moldovanu să plece din funcție din inițiativă proprie: „Ar fi un gest de bărbăție din partea Dvs., dacă v-ați prezenta demisia chiar astăzi”, a spus Radu.

Amintim că, săptămâna trecută, primarul interimar a emis o dispoziție privind crearea unui grup de lucru care să facă o anchetă internă la Direcția sănătății. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4029 0.5050%
USD USD 17.1244 -0.0455%
RUB RUB 0.2588 1.1333%
RON RON 4.0932 0.5626%
UAH UAH 0.6301 0.1590%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile