Logo Realitatea.md

Radu a făcut o vizită inopinată la Spitalul. nr. 1: „Nu înțeleg de ce oamenii care vin în spitale trebuie să plătească pentru bahile” (VIDEO)

05 Februarie 2018, 08:53 // Societate

Primarul interimar Silvia Radu a făcut o vizită inopinată la Spitalul Municipal Nr. 1 din Chișinău în urma sesizărilor pacienților privind condițiile proaste din instituție. Acesta susține că a rămas dezamăgită de modul în care este gestionată instituția medicală. 

Embed:

„Am vrut să văd cum sunt alocați banii și care este starea de lucruri, iar impresiile pe care mi le-am făcut... este absolut inadmisibil, nici nu am cuvinte cum aș putea numi atitudinea Direcției sănătății”, a declarat Silvia Radu. 

Aceasta susține că administrația spitalului a cumpărat un lift pentru un corp al spitalului unde nu s-au făcut reparații, cu un milion de lei, când, potrivit edilului, prețul pentru un ascensor nu depășește 200 de mii de dolari. 

„Nu înțeleg de ce prioritate s-a dat la cabinetul directorului spitalului, când s-au făcut reparații și prioritate se pune pe lifturi și nu pe reparații ca pacienții: copii și mamele să se simtă bine... Este o crimă morală!”, a spus primarul interimar. 

De asemenea, Silvia Radu s-a arătat nedumerită de ce vizitatorii spitalelor trebuie să achite pentru botoșei (n.r. bahile) „Oamenilor li se cer bani doar pentru a păstra igirena. Probabil e o afacere personală a medicilor spitalului pentru că nimeni nu-ți dă bon pentru aceste bahile”, a mai spus edilul.

La rândul său, Mihai Molodvanu, șeful Direcției sănătății a declarat că toate propunerile pentru valorificarea alocațiilor bugetare au fost consultate și au fost publice, iar atunci când au fost prezentat conducerea Primăriei nu au avut obiecții.

Într-un final, Silvia Radu i-a sugerat lui Mihai Moldovanu să plece din funcție din inițiativă proprie: „Ar fi un gest de bărbăție din partea Dvs., dacă v-ați prezenta demisia chiar astăzi”, a spus Radu.

Amintim că, săptămâna trecută, primarul interimar a emis o dispoziție privind crearea unui grup de lucru care să facă o anchetă internă la Direcția sănătății. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5415 -1.5419%
USD USD 16.6347 -0.4703%
RUB RUB 0.2937 -0.8775%
RON RON 4.4056 -1.5662%
UAH UAH 0.6142 -0.8715%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

20 feb, 23:10 //

Familia vedetei înjunghiată mortal de soțul său, care s-a sinucis după crimă, a făcut dezvăluiri uluitoare (FOTO)

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)