Logo Realitatea.md

Răspunsul conducerii Spitalului Municipal pentru Copii nr.1, criticelor medicului Mihai Stratulat: „Utilizează mijloace ieftine pentru a se promova personal”

11 Iulie 2018, 12:48 // Societate

Reprezentanții Spitalului Clinic Municipal nr. 1 resping acuzațiile aduse de medicul Mihai Stratulat și susțin că acesta din urmă ar încerca să-și facă imagine pe seama unor astfel de declarații. 

Foto simbol: spitalul-copii.md

„Din pacate, ne confruntam zilnic cu situații de conflict create de catre pretinsul pediatru, Mihai Stratulat, care, din câte cunoaștem, este neonatolog de specialitate, dar nu a activat în această calitate în instituții medico-sanitare publice niciodată. Totodată, permanent, inclusiv prin postarea de astazi de pe Facebook, acesta blamează nu doar cadrele medicale din IMSP, dar și întregul sistem de sănatate din Republica Moldova”, se menționează într-un comunicat instituției medicale. 

Angajații spitalului spun că respectă toate actele normative în vigoare, atunci când acordă îngrijiri medicale celor aproximativ 8000 de copii care sunt internați anual cu diverse afecțiuni respiratorii: „Codificarea cu diagnosticul de pneumonie, comparativ cu alte afecțiuni respiratorii, nu sporeste costul cazului tratat, fapt ce l-ar fi cunoscut (n.r. Mihai Stratulat), daca ar fi activat în acest sistem. În acest context ne întrebăm, care este nivelul de expertiză/competență profesională a domnului Mihai Stratulat, care-i permite să facă analiza activității medicilor pediatri consacrați nu doar din instuituția noastră, inclusiv cadrelor universitare, precum și întregului sistem de sănătate din țară?”, se specifică în reacția scrisă a reprezentanților istituției medicale. 

Mai mult, reprezentanții spitalului vin și ei cu acuzații la adresa pediatrului Mihai Stratulat: „Nu ducem un Registru al tuturor cazurilor nefericite de copii bolnavi, care ajung în stare grava și foarte gravă la spital dupa consulațiile acestuia, dar nici nu considerăm necesar acest lucru, din moment ce toate eforturile noastre în procesul de asistență medicală copiilor sunt în corespundere cu practicile actuale în domeniu, fapt confirmat și prin multiple mulțumiri ale pacienților noștri, dar și prin numeroase evaluări ale activității instituției, conform prevederilor în vigoare, efectuate de structurile abilitate și specialiști consacrați”, se menționează în comunicat.

Amintim că, pediatrul Mihai Stratulat a scris recent o postare pe rețelele de socializare în care vine cu acuzații dure la adresa conducerii Spitalului Clinic Municipal pentru Copii nr. 1 (str. S. Lazo) și Spitalul Clinic Municipal nr. 1 (str. Melestiu), precum că aceștia ar pune copiilor diagnoze greșite, în mod intenționat, pentru a spori numărul copiilor internți în spital și a primi mai mulți bani de la CNAM.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8548 -0.6599%
USD USD 17.6904 -0.3504%
RUB RUB 0.2817 0.0710%
RON RON 4.1950 -0.6913%
UAH UAH 0.6848 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile