Logo Realitatea.md

Reacția Ambasadei SUA de la Kiev privind protestul lui Mihail Saakashvili: „Monitorizăm situația și așteptăm rezultatele investigației”

05 Decembrie 2017, 16:43 // În lume

Ambasada Statelor Unite ale Americii de la Kiev, Ucraina, a venit cu o reacție oficială privind acțiunile de protest organizate de către fostul guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakashvili. 

„Noi cunoaștem că domnul Saakashvili a fost arestat și că în centrul capitalei au loc proteste. Îndemnăm părțile să atenueze tensiunea și să evite violența. Monitorizăm cu atenție situația și așteptăm ca investigația să se desfășoare rapid și în conformitate cu legislația Ucrainei”, se arată într-o postare pe pagina oficiale a ambasadei SUA de la Kiev.

De menționat că astăzi au loc mitinguri care au fost urmate de manifestări a violenței, după ce Saakashvili a fost reținut de reprezentanții forțelor de ordine. 

Realitatea.md amintește că în această dimineață, Mihail Saakashvili a amenințat că se va arunca de pe acoperișul casei unde locuiește, după ce forțele de ordine au descins în apartamentul acestuia din Kiev. 

 Totodată, Mihail Saakashvili este suspectat de faptul că echipa sa ar fi fost finanțată de controversatul om de afaceri din Ucraina Serghei Kurcenko.

Ulterior, fostul președinte georgian și ex-guvernatorul de Odesa a fost eliberat cu forță din mașina de poliție de către susținătorii săi. 

UPDATE Mihail Saakashvili, eliberat cu forța din mașina de poliție de către susținători. Au spart geamurile și ușile automobilului (FOTO/VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5666 1.3094%
USD USD 17.1223 0.2893%
RUB RUB 0.2599 1.2072%
RON RON 4.1929 1.2729%
UAH UAH 0.6172 0.4394%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile