Logo Realitatea.md

Reacția ANI în legătură cu acuzațiile lansate de Dorel Musteață! „Un act de intimidare”

23 Februarie 2021, 13:27 // Actualitate

Autoritatea Națională de Integritate califică acuzațiile lansate de membrul Consiliului Superior al Magistraturii Dorel Musteață drept „un act de intimidare” îndreptat către președinta ANI, Rodica Antoci, „cu scopul meschin de a o reduce la tăcere și a bloca activitatea Autorității”. Cel puțin așa a calificat instituția sesizarea depusă de Musteață la Consiliul de Integritate al ANI în care o acuză pe Antoci și un inspector de integritate de amestecul în înfăptuirea justiției, dar și depășirea atribuțiilor de serviciu.

„Atribuțiile Președintelui ANI sunt clar stipulate în articolul 14 din Legea 132/2016. Toate procedurile de control sunt inițiate în baza sesizărilor de la persoanele fizice și juridice sau din investigațiile jurnalistice și efectuate pe propria răspundere a inspectorilor de integritate. Inspectorii de integritate sunt în drept să sesizeze Consiliul de Integritate sau să remită un denunț organelor competente despre existența unor imixtiuni abuzive și ilegale din interiorul instituției sau exteriorul acesteia asupra procedurilor de control. Subiectul la care face referință domnul Musteață deja a fost discutat în una dintre ședințele Consiliului de Integritate, unde inspectorul de integritate vizat a oferit explicații”, se arată în reacția ANI cu privire la acuzațiile lui Dorel Musteață.

Amintim că, pe 17 februarie curent, Dorel Musteață a depus la Consiliul de Integritate al ANI o sesizare prin care a cerut să examineze acțiunile președintei ANI, Rodica Antoci, dar și a inspectorului de integritate care în vara anului trecut a constatat că Musteață s-a aflat în incompatibilitate de funcții fiind și membru al CSM concomitent cu calitatea de membru al Consiliului Institutului Național al Justiției. Astfel, Musteață a solicitat Consiliului de Integritate al ANI ca, pe perioada examinării sesizării sale în privința Rodicăi Antoci și Andrian Fetescu, să ceară președintelui Republicii Moldova suspendarea din funcție a președintelui Autorității.

Vedeți și: Dorel Musteață se răzbună! Cere suspendarea din funcție a președintei ANI, Rodica Antoci (DOC)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3035 -0.0150%
USD USD 17.5287 -0.1464%
RUB RUB 0.2367 -0.2108%
RON RON 4.3691 -0.0252%
UAH UAH 0.6277 -0.4125%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile