Logo Realitatea.md

Reacția aprinsă a Marinei Tauber, în urma cazului cu jurnalistul „Radio Orhei”: M-am simțit terminator și spider-man după toate aceste articole

08 August 2018, 20:44 // Societate

Primarul comunei Jora de Mijloc și vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, a venit cu reacții după ce mai multe instituții mass-media au condamnat comportamentul acesteia în urma evenimentelor de duminică, după ce a agresat cu mătura un jurnalist de la „Radio Orhei”. 

Foto: media sfera orhei

„Cu interes, deja a treaia zi citesc despre „agresiunea mea” fără precedent, manifestată duminică, față de un oarecare jurnalist de la Radio Orhei! Teribil, dragi prieteni! M-am simțit în rolul unui terminator sau spider-man după toate aceste articole și titluri zgomotoase”, a scris Tauber pe rețele de socializare.

Aceasta a menționat că e absurd că un jurnalist are dreptul să evalueze politicienii, dar un politician nu are dreptul să evalueze un jurnalist.

„Bine, nu politician, ci doar un cetățean al Republicii Moldova. Dacă un jurnalist vorbește despre un cetățean al Republicii Moldova că este „hoț”, acest jurnalist este curajos și obiectiv, iar dacă un cetățean al Republicii Moldova spune că jurnalistul își neglijează îndatoririle profesionale, acest cetățean devine o persoană supusă unei presiunii colosale”, a subliniat Tauber.

Primarul comunei susține că jurnaliștii de la radio Orhei nu sunt echidistanți și profesiniști.

„Aceștia nu sunt jurnaliști, ci provocatori profesioniști. Despre ce și li sa spus. Aceasta și a fost o evaluare obiectivă, a pretinșilor jurnaliști, poate chiar exprimată într-o formă mai emoționantă! Nu-mi amintesc că a existat un fel de acțiune concret agresivă din partea mea în adresa acestei jurnaliste, iar asta înseamnă că nu sa întâmplat nimic deosebit sau strașnic, cu atât mai mult că acolo erau prezenți mulți oameni.

Dacă s-ar fi produs ceva ieșit din comun, ar fi observat toată lumea prezentă acest lucru și nu doar femeia de la Radio Orhei! Dacă dvs., așa-numita "victimă" a agresiunii mele, îmi arătați urmele și dovezile ei, sunt gata să-mi cer scuze, dar faptul de a mătura în urma voastră sau de a acoperi telefonul cu mătura - chiar și cu o imaginație bolnavă, este imposibil să numim "agresie". Apropo, reacția dureroasă și într-adevăr foarte agresivă, la aceste acte inofensive a dezvăluit adevărați provocatori în așa-zișii "jurnaliști" ai Radio Orhei. Va-ți dat de gol, băieți și fete! Ar fi mai bine să lăsați la o parte stilul de provocator și să începeți să lucrați respectând etica profesională, a mai scris Marina Tauber.

Realitatea.md amintește că acum câteva zile în timpul unei manifestații, primarul comunei Jora de Mijloc, Marina Tauber, a instigat oamenii prezenți la eveniment pentru a acționa împotriva jurnaliștilor Radio Orhei. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3137 0.4515%
USD USD 17.0729 0.0926%
RUB RUB 0.2568 2.1074%
RON RON 4.1402 0.3588%
UAH UAH 0.6145 0.2447%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile