Logo Realitatea.md

Reacția Ministerului de Externe de la noi, după ce Rusia a deschis două secţii de votare în regiunea transnistreană

30 Iunie 2020, 12:42 // Actualitate

Printr-o notă verbală adresată MAEIE, Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova a comunicat despre intenția de a deschide două secții de votare, la Chișinău și Tiraspol, pentru organizarea și desfășurarea referendumului privind introducerea unor amendamente în Constituția Federației Ruse. Aceasta scrie într-un comunicat de presă al Minsiterului Afacerilor Externe și Integrării Europene, la solicitările reprezentaților mass-media de a comenta deschiderea de Rusia a două secţii de votare în regiunea transnistreană.

„MAEIE a reiterat poziția de principiu a autorităților moldovenești privind abținerea de la deschiderea unor secții de votare în localitățile din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, invocând, în acest sens, imposibilitatea asigurării din partea organelor constituționale abilitate a condițiilor de securitate necesare pentru desfășurarea unor astfel de activități”, spune Ministerul sub conducerea lui Oleg Țulea.

În același timp, se mai menționează următoarele: „legislația Republicii Moldova nu conține prevederi restrictive cu privire la desfășurarea scrutinelor și, respectiv, deschiderea secțiilor de votare de către misiunile diplomatice străine”.

Rusia a deschis două secţii de votare în regiunea transnistreană, fără acordul autorităţilor Republicii Moldova

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4388 0.2315%
USD USD 17.0958 -0.4391%
RUB RUB 0.2407 -0.3313%
RON RON 4.0135 0.2047%
UAH UAH 0.6302 -1.0364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile