Logo Realitatea.md

Reacția nu s-a lăsat mult așteptată de la autoritățile de la Moscova, după promulgarea legii anti-propagandă rusă. „Ne rezervăm dreptul să răspundem”

12 Ianuarie 2018, 08:20 // Actualitate

Federația Rusă își rezervă dreptul de a răspunde Moldovei cu aceeași monedă în legătură cu adoptarea legii de modificare a legii Codului audiovizualului, care limitează difuzarea canalelor TV rusești și a propagandei ruse. Acest lucru a fost declarat ieri, de către reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, transmite agenția de presă TASS.

"Regretăm acest act de discriminare directă față de mass-media rusească și considerăm că este un alt atac anti-rus al majorității parlamentare aflate la guvernare la Chișinău. În ceea ce ne privește, afirmând angajamentul față de principiul reciprocității general acceptat în relațiile internaționale, ne rezervăm dreptul de a răspunde. Modul în care forțele rusofobe ale parlamentului moldovenesc și-au impus din nou voința asupra populației, călcând peste dreptul său fundamental la liberul acces la informație, arată că țara se deplasează din ce în ce mai mult de la normele democratice, alunecând până la practicile totalitare de combatere a punctelor alternative de vedere", a subliniat diplomatul rus.

Partea rusă consideră că această situație „necesită reacția și unor instituții internaționale specializate cum ar fi OSCE. „De asemenea, ar fi interesant să se audă și evaluarea reprezentanților oficiali ai structurilor europene cu privire la cât de mult dorința zeloasă a autorităților moldovenești de a curăța spațiul informațional al țării corespunde valorilor europene comune", a adăugat ea Zakharova.

Realitatea.md amintește că la 10 ianuarie, președintele Parlamentului Andrian Candu, a semnat decretul de promulgare a modificărilor legii privind modificările și completările la Codul de televiziune și radio, care prevede combaterea propagandei ruse, după ce președintele țării Igor Dodon a fost suspendat, temporar din funcție, din motiv că nu și-a respectat obligațiunile de serviciu, refuzând în mod repetat să promulge modificările legislative privind anti-propaganda rusă pe teritoriul Republicii Moldova, 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4475 -0.5299%
USD USD 17.1200 -0.1272%
RUB RUB 0.2576 -0.3096%
RON RON 4.1219 -0.9373%
UAH UAH 0.6156 0.5061%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile