Logo Realitatea.md

Reacția lui Igor Dodon la decizia MAEIE de a expulza 5 diplomați ruși din Republica Moldova: „E un gest revoltător... o comandă din Occident”

29 Mai 2017, 19:53 // Politica

Președintele țării Igor Dodon a calificat decizia Ministerului Afacerii Externe și Integrării Europene de a expulza cinci diplomați ai Federației Ruse din Republica Moldova drept un „gest revoltător în raport cu partenerul nostru strategic Federația Rusă.”

„Mă declar profund indignat de această ostilitate afișată a diplomației moldovenești și o condamn în mod categoric. Înțeleg că eurounioniștii sunt deranjați de succesul înregistrat de Președinție în ultimele luni și au decis să recurgă la provocări directe, cu riscul să afecteze grav relațiile modo-ruse. Înțeleg de asemenea că aceasta e probabil o comandă care vine din Occident, poate de peste ocean, din partea celor care sunt îngrijorați că între Președinția de la Chișinău și Kremlin în sfârșit s-a creat un dialog constructiv și eficient”, a comentat președintele țării.

„Atenționez cu toată responsabilitatea această guvernare că ea a acceptat să se implice în jocuri geopolitice deosebit de periculoase ale Bruxelles-ului și ale Washington-ului în regiune. Jocuri ale structurii militare NATO. Nu cred că își dă seama cu ce preț face acest lucru și în ce situație dificilă și riscantă poate pune țara și poporul. Au făcut un gest urît, care nu va trece fără consecințe negative”, a continuat Igor Dodon.

Amintim că cinci diplomați de la Ambasada Federației Ruse la Chișinău au fost declarați azi persona non grata, pe teritoriul Republicii Moldova. Diplomații ruși trebuie să părăsească teritoriul țării în decurs de 72 de ore.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1217 0.0000%
USD USD 18.4281 0.0000%
RUB RUB 0.2348 0.0000%
RON RON 4.1664 0.0000%
UAH UAH 0.6689 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile