Logo Realitatea.md

Realitatea.md, ameninţată cu judecata de "Caravita Co" şi Vlad Filat. Ambii sunt reprezentaţi de acelaşi birou de avocaţi (DOC)

27 Martie 2015, 07:10 // Actualitate

Portalul de ştiri Realitatea.md este ameninţat cu judecata de către "Caravita Co" şi Vlad Filat, prin intermediul Biroului Asociat de Avocaţi "POPA şi ASOCIAŢII". Asta după ce portalul nostru a publicat în categoria "Editoriale şi Opinii" un articol de autor al fostului deputat Veaceslav Ioniţă. 

Astfel, pe 25 şi 26 martie, redacţia noastră a recepţionat două cereri prealabile, una pentru apărarea drepturilor şi intereselor "Caravita Co", iar alta pentru apărarea drepturilor şi intereselor lui Vlad Filat. Precizăm că documentele sunt semnate de acelaşi birou de avocaţi. 

"Prezenta cerere este adresată în legătură cu articolul intitulat "O nouă schemă de delapidare a banilor de la BEM (DOC)", plasat pe portalul redacţiei Dvs, "Realitatea.md", rubrica Opinii şi Editoriale // Autor Veaceslav Ioniţă, unde Compania "Caravita Co" SRL este vizată direct prin răspândirea unor judecăţi de valoare ce nu au un substrat factologic suficient şi comportă un caracter defăimător în ceea ce priveşte reputaţia profesională a celei din urmă", se menţionează în prima cerere. 

În legătura cu aceasta, se solicită dezminţirea informaţiei, exprimarea scuzelor de rigoare şi repararea prejudiciului moral şi material cauzat, în cuantum de 5.000 MDL.

În cea de-a doua cerere se face referire la acelaşi material publicat de Realitatea.md la categoria "Opinii şi Editoriale". Potrivit Biroului de Avocaţi "POPA şi ASOCIAŢII", publicarea articolului "lezează grav onoarea, demnitatea şi reputaţia profesională a Domnului Vlad Filat". De asemenea, se solicită repararea prejudiciului moral de 5.000 MDL şi publicarea unei dezminţiri imediate a informaţiei.

Realitatea.md menţionează că în categoria "Opinii şi Editoriale" sunt publicate doar materiale de autor, preluate de pe bloguri, răspunderea pentru informaţiile din această rubrică revenind semnatarilor textelor.

Cu toate acestea, Realitatea.md este gata să se prezinte în proces pentru a-şi apăra poziţia.

Vedeţi în continuare documentele:

 

 

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.1865 0.0000%
USD USD 17.7719 0.0000%
RUB RUB 0.2786 0.0000%
RON RON 4.0068 0.0000%
UAH UAH 0.7293 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”

16 feb, 13:33 //

Foto Simbol Prima declarație a deputatului democrat, pentru presa română, referitor la tragicul incident produs în această dimineață