Logo Realitatea.md

Recomandări: 12 evenimente accesibile la care să mergeți într-un frumos weekend de răpciune

22 Septembrie 2017, 08:10 // Life
// Autor:  
Natalia Volontir

Penultimul weekend al lunii septembrie e la fel de bogat în evenimente frumoase, ca și precedentele. Anume în acest weekend începe Ethno Jazz Festival și concertele susținute de Eugen Doga la Soroca și Hîncești. În Chișinău, sâmbătă și duminică mergeți la Moldova Fashion Days, iar locuitorii de la Lozova și Nisporeni vă așteaptă la Bostaniada și Festivalul prunei.

Colaj: Realitatea.md

VINERI, 22 septembrie

18:00 Ethno Jazz Festival 2017, Chișinău, Filarmonica Națională

Sfârşitul lui Septembrie vine să ne bucure cu cea dea XVI ediţie a Festivalului ETHNO JAZZ 2017.Ediția din acest an se va desfășura în patru oraşe: Chișinău, Cahul, Soroca și Tiraspol. În scenă vr urca nouă formaţii din 14 ţări ale lumii. Vineri, în scenă vor urca formațiile Folk Reverse (Moldova), Görkem Şen (Turcia) și World Kora trio (SUA, Mali, Franța); sâmbătă, 23 septembrie: Michail Alperin and Evelina Petrova (Norvegia, Rusia), Antonio Silva Quartet (Portugalia, Irlanda, Suedia) și Viva Flamenco! (Polonia); duminică, 24 septembrie:Omar Sosa, Joo Kraus duo (Spania/Cuba, Germania), MozuluArt (Austria, Zimbabwe) și Kaiser band (Moldova). Prețul biletelor este de la 100 la 250 de lei.

18:00 Eugen Doga - spectacol de excepţie la Cetatea Soroca

Unul dintre cele trei concerte pe care le va susține Eugen Doga în acest weekend este la Cetatea din orașul Soroca. Evenimentul se dedică aniversării a 80 de ani de la nașterea compozitorului și organizat în contextul marcării Zilelor Europene ale Patrimoniului.

SÂMBĂTĂ, 23 septembrie

09:00 Târg cu reduceri de la brandul Nanetty, Chișinău

La târg vă așteaptă rochițe vaporoase, multicolore, fuste, camăși şi bluzițe stilate, toate vor fi vândute cu reduceri de până la 60 %. Evenimentul va avea loc la adresa: str. Banulescu Bodoni nr. 47 din Chișinau.

12:00 Târgul Limbilor Europene în Moldova 2017-2018

Târgul Limbilor Europene se adresează tuturor celor care sunt interesați să studieze sau să predea limbile europene: elevi, studenți, cadre didactice, universități, școli, institute culturale, institute lingvistice, asociații de profesori și toți cei care doresc să sărbătorească diversitatea lingvistică în Europa.

În program sunt incluse workshop-uri și ateliere pentru profesorii de limba engleză, franceză, germană, italiană și spaniolă; oferte educaționale de studiere a limbilor europene de la cele mai mari centre lingvistice din Moldova; sesiuni de informare cu privire la burse de schimb pentru tineri și adulți; workshop pentru cei care doresc să-și dezvolte arta oratorică în limba engleză moderat de către Toastmasters Moldova; prezentarea burselor și programelor de schimb oferite la Centrul de Informații Universitare; sesiune de informare pentru tinerii și adulții interesați de bursele și programele de schimb administrate de către Consiliile Americane pentru Învățământ Internațional; activități pentru dezvoltarea competențelor lingvistice oferite de către Centrul American de Resurse pe lângă Ambasada SUA.

17:00 Moldova Fashion Days, FW'17, Chișinău

Moldova Fashion Days (MFD) este un eveniment bianual de promovare a industriei fashion din Republica Moldova. Motto-ul principal Moldova Fashion Days este "See Now, Buy Now", care aduce o nouă eră în lumea fashion, una în care consumatorii pot cumpăra articole vestimentare imediat după ce au fost prezentate pe podium. Evenimentul va avea loc timp de două zile, la Showroom-ul Renault - Dacia din capitală. Prețul biletelor este de între 100 și 300 de lei.

17:30 Mini-maraton "Alerg pentru tine", Chișinău, Parcul Valea Morilor

ONG-ul „Viață fără Cancer” invită toți doritorii să participe la cea de-a doua ediţie a mini-maratonului „Alerg pentru Tine”, pentru a parcurge distanța de 5 km (2 cercuri în jurul lacului din Valea Morilor). Scopul acestui eveniment este de a spori nivelului de conștientizare a populației privind bolile oncologice, de a susține persoane care luptă cu cancerul, și nu în ultimul rând, de a comemora personale care au pierdut lupta împotriva cancerului. 

Fiecare participant va primi un pachet de pornire brățară, abțibild cu logo-ul evenimentului, apă și un lampion. Participanții sunt rugați să se înregistreze la maraton pe platforma www.fest.md, achitând contribuția de 50.00 lei. Toate fondurile colectate vor fi direcționate către Asociația Caritate.md și anume persoanelor care lupta cu cancerul.

18:00 Moldox Festival 2017, Cahul


A doua ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială, MOLDOX va avea loc la Cahul, în perioada 23-28 septembrie 2017. Festivalul include ecranizare de film, ateliere de lucru, prezentare de proiecte cinematografice și masterclass-uri cu profesioniști din cinematografia internațională. Cea de-a doua ediție a festivalului își va deschide ușile publicului larg cu o proiecție de câteva filme documentare vechi moldovenești, ce va fi însoțită de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici" dirijată de Ilie Croitoru Rotila. 

În acest an, tema festivalului este „PUTEREA”, astfel că proiecțiile de film, panelurile de discuție și sesiunile de întrebări și răspunsuri cu regizorii filmelor proiectate vor fi centrate în jurul următoarelor subiecte: „Puterea Femeii”, „Puterea Opresiei”, „Puterea Pasiunii” și „Puterea Religiei”. La fel, pentru această ediție este pregătită o selecție specială de filme cu titlul „Nostalgia”. În cadrul Festivalului vor fi proiectate 20 de lungmetraje premiate în întreaga lume și 10 scurtmetraje în sala mare a Palatului de Cultură și seara în aer liber la Brother’s Pub. 

Spectatorii au acces liber și gratuit în toate locațiile. Transport Chișinău – Cahul – Chișinău este asigurat zilnic și este gratuit.

18:00 Concert Eugen Doga la Hîncești

Sunteți invitați să descoperiți regiunea Hâncești, pe un traseu turistic desfășurat, iar finalul zilei va fi încununat cu un concert al maestrului Eugen Doga, la Conacul Manuc Bey, în cadrul căruia vor evolua Orchestra și soliștii Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Trupa Akord, Vitalie Advahov și alți artiști.

Concertul face parte dintr-o serie de evenimente de promovare a patrimoniului cultural-turistic, ce vor avea loc sub egida Ministerului Educaţiei, Culturii și Cercetării, cu suportul partenerilor strategici USAID, Guvernul Suediei și a Oficiului Național al Viei și Vinului.

DUMINICĂ, 24 septembrie

10:00 Bostaniada 2017, s. Lozova, r. Strășeni

După ediția aniversară din 2016, Bostaniada Festival Etno Gastronomic a ajuns la cea de-a 6-a ediție din nou cu cele mai frumoase tradiții, plăcințele și bucate cu bostan pregătite cu dragoste de gospodinele de la Lozova. Scopul de bază a festivalului este de a promova tradițiile etnice și de a susține economia locală, prin oferirea posibilității agricultorilor, producătorilor autohtoni și meșterilor artizanali/handmade să-și vândă produsele direct la consumatori.

Participanții și vizitatorii sunt rugați să respecte dress codul festivalului. Cele mai haioase costume vor fi premiate. Biletele costă 65 de lei.

10:00 Showroom opening + charity yardsale, Chișinău

Evenimentul prevede deschiderea show-room-ului Mama Box, unde fiecare viitoare mămică îşi va putea crea uşor propriul set pentru maternitate, va putea analiza toată gama de produse, dar şi va primi numeroase sfaturi şi recomandări. De asemenea, va fi organizat un iarmaroc de caritate, iar fondurile colectate se vor direcționa către reabilitarea sistemul sanitar al Spitalului pentru copii din Bălți. Adresa unde va avea loc evenimentu: Chișinău, str. Pictor Mihai Grecu, 5.

11:30 Festivalul național al prunei, Nisporeni

Participanții la eveniment vor gusta prune proaspete direct de la producător,l plăcinte cu prune de la cuptoraș, dulciuri din prune ca la bunica acasă, dar și țuică proaspătă fiartă din pruna acestui an.

Programul evenimentului prevede: parada producătorilor; Cămara Bunicuței — degustarea cu vânzare a produselor autohtone din prune; iarmaroc de toamnă; expoziție cu vânzare a obiectelor de meșteșugărit artistic (olărit, țesut, lemnărit); program cultural etnofolcloric (13 colective de dans, dramatice, fanfară și muzică ușoară); dansuri, cântece și veselie, concursuri cu premii frumoase și atelier de gătit bucate din prune.

15:00 Seara pe covor, s. Butuceni, Orheiul Vechi

Moldova Festival Contact+ vă invită în inima Orheiului Vechi, în amfiteatrul din satul Butuceni, să admirăm arta dansului improvizat și un concert inedit pe covor alături de Vali Boghean. Programul evenimentului include: atmosferă rustică; voie bună; oameni chipeși; bucate tradiționale; dansuri improvizate de Sergiu Golovnea și Alexandra Soșnicova și concert cu Vali Boghean. Prețul biletelor - 120 de liei; în ziua evenimentului, la intrare: 150 de lei.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5090 -1.0861%
USD USD 16.6523 -0.2271%
RUB RUB 0.2940 -0.6085%
RON RON 4.4000 -1.0991%
UAH UAH 0.6168 -0.1619%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

20 feb, 23:10 //

Familia vedetei înjunghiată mortal de soțul său, care s-a sinucis după crimă, a făcut dezvăluiri uluitoare (FOTO)

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)