Logo Realitatea.md

Recomandări de ZECE evenimente inteligente pentru un weekend însorit de octombrie

13 Octombrie 2017, 06:10 // Life

În acest weekend sărbătorim Hramul orașului Chișinău. Ziua de sâmbătă va fi plină de evenimente dedicate zilei capitalei și se va încheia cu un concert minunat în Piața Marii Adunări Naționale. 

Duminică, cei interesați de dezvoltarea personală pot participa la două workshop-uri cu subiecte legate de familie.

Colaj: Realitatea.md

VINERI, 13 octombrie

19:00 Balul Bobocilor USMF, Chișinău, Republic Club

Studenții de la USMF dau o petrecere de zile mari pentru boboci și numai. Invitatul petrecerii este interpretul Guz. Prețul unui bilet - 50 de lei.

SÂMBĂTĂ, 14 octombrie

08:30 Sărbătoarea dedicată Hramul orașului Chișinău, Piața Marii Adunări Naționale

Sărbătoarea va începe cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, apoi va fi oficiat serviciul divin la Catedrala Mitropolitană. Sărbătoarea propriu-zisă din PMAN vor fi inaugurată la ora 11:00. Seara în Piață va fi organizat un concert, invitatul special fiind interpretul de peste Prut Ștefan Bănică jr.

10:00 Expoziție auto Smotra.md, Chișinău, bd. Ștefan cel Mare 

Organizatorii invită toți pasionații de cultura auto pe bd. Ștefan cel Mare unde va avea loc expoziția automobilistică cu cele mai deosebite mașini care pot fi întâlnite în țara noastră - automobile din clasa sport, luxury, retro sau low, le găsiți pe toate într-o singură zi și într-un singur loc! Locația - între Camera de Comerț și Industrie și Ambasada Ungariei.

10:00 Foto la Uscat, Chișinău, Strada Pietonală Eugen Doga

A X-a ediție a expoziției de fotografie în aer liber Foto la Uscat. „Sforile le întindem noi, iar tu imprimă-ţi pozele, ia nişte clește de uscat şi expune publicului lucrările tale”, spun organizatorii.

12:00 Festivalul Concurs Internațional de Dans "HAI La JOC", Chișinău, PMAN

Centrul Republican pentru Copii și Tineret „ARTICO” invită ansamblurile de dans pentru participarea la Festivalul- Concurs Internațional de Dans „HAI LA JOC”, ediția 2017. Câștigătorii vor fi premiați: Trofeul Festivalului - 10 000 lei; Locul I pentru fiecare secţiune şi categorie de vârstă - câte 1000 lei pentru fiecare colectiv și Premiul „Simpatia publicului” - 5000 lei.

15:00 Meci de fotbal: FC Milsami vs FC Zimbru, or. Orhei 

Meciul este disputat în etapa a 13-a a diviziei naționale. Microbiștii sunt invitați să-și susțină echipa preferată. 

DUMINICĂ, 15 octombrie

11:00 Picnic la Eco Village, Rîșcova, Orhei

Compania EtnoGastronomica încheie sezonul estival cu un picnic la una din cele mai autentice gospodării ecologice din țară. De data aceasta tema Picnicului este ”Magia Ceaiului din Plante” cu prezentări ale producătorilor autohtoni de pomușoare și plante medicinale. Prețul este de 150 lei pentru o persoană. Copiii și producătorii agricoli participă gratis, doar prin înscriere preliminară. Din Chișinău va fi organizat transport.

13:00 4 pași spre o relație de cuplu împlinită, Chișinău, V-Continental Business Center

Un workshop la care veți afla cum să vă îmbunătățiți relațiile un cuplu alături de Alexandra Bîrcă. Printre subiecte abordate în cadrul workshopului vor fi: comunicarea în cuplu - exprimarea propriilor nevoi și dorințe fata de partener; relaționarea - lucru în echipa și depășirea conflictelor în cuplu; manipularea și dominarea în cuplu - jocurile de putere în cuplu; identificarea propriilor valori și a valorilor celuilalt. Prețul unui bilet este de 35 de euro.

13:00 Limitele relației părinte-copil, Chișinău, Fundația Bitonic

Un workshop despre relațiile dintre părinți și copii. Subiectele care vor fi abordate în cadrul întâlnirii țin de stilurile de parentare și disciplina; ce sunt nevoile și cum le identificăm; ce înseamnă relaționare bazată pe satisfacerea nevoilor personale; ce sunt limitele personale, cum le trasăm empatic; cum putem preveni comportamentele nedorite ale copiilor; cum intervenim atunci când comportamentul deja a avut loc; rezolvarea de probleme. E necesar să vă înregistrați din timp. Prețul unui bilet este de 250 de lei. În calitate de trainer va fi Adriana Boros, educator parental.

18:00 Miss Naturalețe, Chișinău, Radisson Blue

Cea de-a doua ediție a concursului MISS NATURALEȚE va aduna cele mai frumoase femei, care optează pentru frumusețea naturală. După competiția online, concurentele urmează să se mai confrunte într-o ultimă „bătălie”, care va consta dintr-o probă de machiaj efectuat cu produse Antos Cosmetică Naturală, precum și o sesiune de întrebări despre cosmetica naturală. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5415 -1.5419%
USD USD 16.6347 -0.4703%
RUB RUB 0.2937 -0.8775%
RON RON 4.4056 -1.5662%
UAH UAH 0.6142 -0.8715%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

20 feb, 23:10 //

Familia vedetei înjunghiată mortal de soțul său, care s-a sinucis după crimă, a făcut dezvăluiri uluitoare (FOTO)

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)