Logo Realitatea.md

Reparația de pe bd. Ștefan cel Mare se vrea finalizată până la Ziua Independenței! Șeful Direcției transport: E un volum imens de lucru

14 August 2017, 10:20 // Societate

Autoritățile municipale vor să „îngrașe porcul în ajun”. Șeful interimar al Direcției generale transport și căi de comunicație Chișinău, Oleg Poiată, a declarat că lucrările de reconstrucție a bulevardului Ștefan cel Mare din capitală se vor a fi finalizate până la data de 25 august, în ajunul evenimentelor dedicate Zilei Independenței. Totuși, Poiată recunoaște că a rămas „un volum imens de lucru”.

Foto simbol

Astfel, potrivit lui Oleg Poiată, lucrările care mai trebuie făcute țin de finalizarea reînnoirii pavajului, instalarea pilonilor, conectarea iluminatului stradal, amenajarea sensului giratoriu de pe bulevardul C. Negruzzi, reparația subteranelor, conexiunea cu străzile adiacente, coborârea bordurilor, aplicarea marcajului rutier și plasarea indicatoarelor rutiere, lucrări de amenajare a spațiilor verzi etc.

Chiar dacă a fost stabilit ca obiectiv ca aceste lucrări să fie făcute până la data de 25 august, deși se arată încrezător, șeful interimar al Direcției transport nu se aventurează să facă promisiuni. Oleg Poiată admite că s-ar putea să nu se reușească realizarea anumitor lucrări, cum ar fi reparația subteranelor sau finisarea sensului giratoriu de pe bulevardul C. Negruzzi.

De asemenea, Oleg Poiată a amintit despre datoria de circa 400 de mii de euro pe care municipalitatea o are față de compania de consultanță, angajată să supravegheze lucrările de reabilitare a bulevardului Ștefan cel Mare. Datoria însă nu poate fi închisă până nu va fi o decizie în acest sens a Consiliului Municipal.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4419 0.0000%
USD USD 17.1324 0.0000%
RUB RUB 0.2616 0.0000%
RON RON 4.0880 0.0000%
UAH UAH 0.6344 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile