Logo Realitatea.md

Referendumul anti-Chirtoacă, totuși, va avea loc! Astăzi, CMC-ul urmează să stabilească data desfășurării (DOC)

12 Septembrie 2017, 09:46 // Actualitate

UPDATE 9:55 Membrii Comisiei pentru gospodăria locativ-comunală, energetică, servicii tehnice, transport, comunicaţii şi ecologie au votat astăzi data de 19 noiembrie 2017 pentru desfășurarea referendumului, care va fi înaintată la CEC, după ce va fi aprobată de CMC.

Decizia care permite desfășurarea referendumului anti-Chirtoacă a fost semnată. Despre aceasta a anunțat purtătorul de cuvânt al președintelui, Ion Ceban, într-o postare pe rețele de socializare. Astfel, data desfășurării referendumului va fi discutată și stabilită astăzi în cadrul ședinței CMC.

„Vom propune în CMC stabilirea datei desfășurării referendumului. Prealabil 19 noiembrie. Sperăm să avem suportul altor fracțiuni, poate chiar și celor din PL. Știu ca sunt doritori. În primăvară am putea avea alegeri noi în Chișinău, iar locuitorii capitalei vor avea posibilitatea să aleagă un primar care să-i reprezinte”, a menționat Ceban.

Realitatea.md amintește că pe 27 aprilie curent, Curtea de Apel Chișinău a decis să fie desfășurat referendumul cu privire la demisia primarului general de Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Conform dispoziției magistraților, socialiștii au la dispoziție 60 de zile pentru a aduna semnături privind desfășurarea referendumului.

Reacția lui Chirtoacă privind decizia Curții de Apel: "Socialiștii sunt comuniștii care vor să șteargă de pe ei secera și ciocanul și să pară albi și pufoși"

Pe 27 martie, Consilierii Municipali din parte Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au inițiat o nouă procedură prin care să fie organizat un referendum de demitere a primarului Dorin Chirtoacă. Socialiștii spun că au suficiente probe pentru care Chirtoacă să „zboare din funcție”.

Anterior, Fracțiunea PSRM a avut mai multe tentative de organizare a unui Referendum privind demiterea lui Chirtoacă, dar toate s-au soldat cu eșec și nu au mai fost inițiate.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3301 -1.1203%
USD USD 16.6631 -0.1145%
RUB RUB 0.2622 -1.6873%
RON RON 4.1508 -1.0866%
UAH UAH 0.6307 -0.7553%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile