Logo Realitatea.md

Reformele Guvernului, apreciate de Slovacia! Robert Kirnag: Autoritățile de la Bratislava sunt interesate ca Moldova să fie un stat stabil

14 Septembrie 2017, 14:55 // Actualitate

Ambasadorul Slovaciei în Republica Moldova, Robert Kirnag, care își încheie misiunea diplomatică în țara noastră, a declarat astăzi, în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul Pavel Filip, că autoritățile de la Bratislava apreciază reformele promovate de Guvern şi sunt interesate ca Republica Moldova să fie un stat stabil și prosper.

Foto: gov.md

„Vrem să ajutăm Republica Moldova, să împărtășim din experiența noastră, dar munca cea mai grea trebuie să o faceți singuri. Noi doar vă putem acorda suport în acest proces. Republica Moldova va rămâne și anul viitor în lista primelor trei țări partenere care beneficiază de asistență financiară și tehnică din partea Guvernului Slovaciei”, a menționat Robert Kirnag.

Șeful Cabinetului de miniștri a mulțumit diplomatului slovac pentru munca depusă în vederea aprofundării relațiilor bilaterale. „Vreau să remarc că ați fost printre cei mai activi și dinamici ambasadori în țara noastră. Sunteți un prieten adevărat al Republicii Moldova”, a menționat Pavel Filip.

Totodată, premierul a apreciat sprijinul constant acordat de Slovacia țării noastre, remarcând că autoritățile de la Chișinău mizează și mai departe pe suportul slovac în implementarea reformelor și îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii, oficialii au avut, de asemenea, un schimb de opinii privind implementarea reformelor în țara noastră, printre acestea: reforma Guvernului, modernizarea sistemului judiciar și eficientizarea managementului asistenței externe.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6333 0.1699%
USD USD 16.7050 0.4981%
RUB RUB 0.2685 0.1119%
RON RON 4.2473 0.3663%
UAH UAH 0.6409 0.9132%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile