Logo Realitatea.md

Regiunea transnistreană, în capcană?! Pretinșii oficiali de la Tiraspol, nevoiți să solicite acordul Chișinăului pentru a ieși din țară

11 August 2017, 12:49 // Politica

Oficialii din stânga Nistrului vor fi nevoiți să solicite acordul Chișinăului pentru a ieși din Republica Moldova. Informația a fost confirmată de sursele portalului Kommersant. Ideea poate fi ușor-realizabilă dintr-un singur motiv: după începutul conflictului în Ucraina, oficialilor transnistreni le-a răsmas un singur coridor de transport- Chișinăul. Prin alte căi ieșirea din țară este imposibilă.

Sursa foto: president.gospmr.org

Astfel, autoritățile regiunii din stânga Nistrului pot fi obligați să informeze din timp Chișinăul despre călătoriile sale în afara țării. Potrivit surselor din nerecunoscuta regiune a portalului Kommersant, introducerea noilor reguli a devenit activ discutată după ce liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a călătorit în luna iunie la Londra și a vizitat Ministerul de Externe al Marii Britanii, provocând astfel un scandal diplomatic.

Prin urmare, patru reprezentanți din conducerea de la Tiraspol au subliniat că Chișinăul discută ideea notificărilor pentru autoritățile din regiunea transnistreană. Una dintre acestea a declarat că deja există un consens între Administrația lui Dodon și Cabinetul de Miniștri de la Chișinău. 

Realitatea.md amintește că în vara anului curent, Republica Moldova a început să-și consolideze hotarul moldo-ucrainean pe segmentul transnistrean, în luna iulie fiind deschis primul punct de trecere moldo-ucrainean la Kuciurgan. 

Până la sfârșitul anului 2017 urmează să fie deschise încă 12 puncte de trecere de acest gen.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4418 -1.8463%
USD USD 16.7682 0.1015%
RUB RUB 0.2674 -0.7055%
RON RON 4.1707 -1.7410%
UAH UAH 0.6374 -0.2348%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile