Logo Realitatea.md

Regiunea transnistreană - nemulțumită: „Moldova nu are de gând să ne fie partener! Ne blochează economic și social”

09 Noiembrie 2017, 17:03 // Politica

Așa-numitul ministru de externe a regiunii transnistrene, Vitali Ignatiev, a declarat că Republica Moldova încearcă să blocheze social și economic orice încercare a regiunii din stânga Nistrului de a se dezvolta. Despre aceasta reprezentantul regiunii separatiste a anunțat în cadrul unei conferințe internaționale la universitatea din Tel Aviv.

Foto: president.gospmr.org

„Timp de 27 de ani în Transnistria și Republica Moldova au crescut două generații diferite care nu au trăit nici o clipă într-un stat comun. Iar tineretul din regiunea transnistreană a văzut doar amenințări și presiuni din partea țării vecine, Moldova”, a declarat reprezentantul transnistrean, potrivit așa-numitului minister al relațiilor externe din regiune. 

Acesta a subliniat că Moldova nu urmărește să devină un partener responsabil, ci, dimpotrivă, „încearcă să blocheze oportunitățile socio-economice pentru dezvoltarea Transnistriei”.

„Stagnarea negocierilor și necesitatea de a proteja drepturile și interesele legitime ale transnistrenilor justifică căutarea unor decizii mai puțin banale privind viitorul Transnistriei. Aceste decizii sugerează o lege internațională care codifică dreptul popoarelor la autodeterminare și precedentele moderne”, a subliniat Ignatiev

Totodată, acesta și-a exprimat încrederea că harta lumii se va modifica în mod inevitabil în următorii ani.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5666 1.3094%
USD USD 17.1223 0.2893%
RUB RUB 0.2599 1.2072%
RON RON 4.1929 1.2729%
UAH UAH 0.6172 0.4394%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile