Logo Realitatea.md

Renato Usatîi merge în alegeri cu partidul "PATRIA", ultimul înregistrat pe lista prezentată CEC

30 Septembrie 2014, 12:21 // Politica
// Autor:  
Maxim Pulber

Politicianul Renato Usatîi merge în alegerile parlamentare din această toamnă cu Partidul „Patria”, ultima formaţiune politică înregistrată pe lista transmisă de Ministerul Justiţiei către Comisia Electorală Centrală, pe 15 septembrie. Despre aceasta a anunţat Usatîi într-o conferinţă de presă.

Partidul „Patria” a fost înregistrat la Ministerul Justiţiei pe data de 12 septembrie, cu trei zile înainte de expirarea termenului înregistrării formaţiunilor care pot participa la alegerile parlamentare din 30 noiembrie. În calitate de preşedinte al formaţiunii este fostul ambasador moldovean în România, Emilian Ciobu.

„Ne-am gândit să facem un partid care să se numească „Patria”. Să fie legat măcar prin titlu de Patrie, dar până ne-am gândit noi, a fost ultimul care a fost înregistrat. Am avut propuneri de la unele partide ca să ne unim cei de pe flangul stâng. Nu vreau să spun care, dar au fost vreo 3-4 propuneri. De ce ne-am oprit aşa?! A coincis baza Patriei. Eu nu ştiu, a venit cu bani?! Despre bani încă n-am vorbit cu el niciodată”, a spus Ciobu, cu referire la Usatîi.

Emilian Ciobu a mai menţionat că formaţiunea îl va înainta pe Renato Usatîi primul pe listă, pentru că este „tânăr şi fierbinte”, iar el va fi al doilea.

„Trei deputaţi vor fi membri ai partidului „Patria” şi 12-15 vor fi ai partidului nostru, aşa cum ne arată realitatea zilei de astăzi. Pentru că noi nu vom avea mai puţin de 15 mandate, iar eu n-o să fiu mirat dacă vor fi toate 20”, a spus Usatîi în cadrul conferinţei.

Realitatea.md aminşte că iniţial Renato Usatîi a încercat să modifice denumirea Partidului Popular Republican în „Partidul Nostru”. Ministerul Justiţiei însă a refuzat să înregistreze modificările. Ulterior, Usatîi a încercat să înregistreze la Minister „Partidul lui Renato Usatîi”. Nici de această dată însă, instituţia nu a înregistrat formaţiunea, motivând că cel puţin 30% din semnăturile prezentate ar fi fost falsificate. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.2253%
USD USD 17.8856 0.5103%
RUB RUB 0.2723 0.8892%
RON RON 4.1887 0.2441%
UAH UAH 0.7156 1.0164%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile