Logo Realitatea.md

Replici de la ședința Primăriei: „Să nu-mi citiți aici lecții despre cum oamenii trebuie să se roage la morminte” (VIDEO)

02 Aprilie 2018, 11:54 // Societate

Azi, la ședința operativă de la Primăria Chișinău, primarul interimar al capitalei Silvia Radu i-a reproșat șefei întreprinderii municipale „Servicii Funerare”, Ludmila Boțan, să nu dea lecții locuitorilor capitalei cum să se comporte de Paștele Blajinilor în cimitire: „Să nu citiți aici lecții despre cum oamenii trebuie să se roage la morminte. V-am rugat să ne spuneți ce probleme aveți și dacă sunteți pregătiți de sărbători”, i-a zis edilul interimar șefei de la „Servicii Funerare”.

Embed:

Replica primarului a venit în contextul în care Ludmila Boțan s-a adresat chișinăuienilor să se abțină să aducă în cimitire mâncare în exces, iar vesela sau pungile din plastic pe care le utilizează să le ducă la tomberoane, dar să nu le arunce prin cimitire. 

„Venim cu un îndemn la toți cei care ne vizitează, să mai reducem din acele bucate care le punem pe morminte; din florile sintetice care rămân pe morminte și lumânările aprinse de la care se produc și incendii. Să nu uităm că este un spațiu sacru și să venim mai mult să ne cerem iertare, dar nu să întindem mese”, a declarat Ludmila Boțan, la ședința de la Primărie.

De asemenea, șefa întreprinderii „Servicii Funerare” a declarat că recent angajații întreprinderii s-au ocupat de defrișarea și curățarea arborilor, iar săptămâna aceasta se va face curățenie. 

De Paștele Blajinilor, în cimitire vor fi amenajate platforme suplimentare de colectare a deșeurilor, cele mai multe tomberoane vor fi puse la Cimitirul „Sf. Lazăr”, care este și cel ma mare din municipiu.

În total, în gestiunea întreprinderii Servicii Funerare din Chișinău sunt 11 cimitire cu peste 280 de mii de morminte. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5373 -0.5513%
USD USD 17.1674 0.2312%
RUB RUB 0.2571 0.8631%
RON RON 4.1699 -0.7048%
UAH UAH 0.6135 0.3599%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile