Logo Realitatea.md

Reprezentanta companiei Siemens din România va reabilita 14 staţii de tensiune medie din Republica Moldova

12 Aprilie 2018, 20:37 // Economie

Întreprinderea de Stat „Moldelectrica” a selectat reprezentanta companiei Siemens SRL din România pentru a reabilita 14 staţii de tensiune medie din Republica Moldova. Staţiile de transformare sunt dispuse pe întreg teritoriul țării. Finanţarea proiectului este asigurată de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Foto: tempos.ro

Contractul de reabilitare a celor 14 instalații este cel mai amplu proiect de reabilitare de stații de transformare de medie tensiune realizat de Siemens și urmează să fie finalizat în doi ani de la începerea lucrărilor. Lucrările ar urma să înceapă în al doilea trimestru al anului curent.

„Parteneriatul cu Moldelectrica și faptul că putem contribui la reabilitarea sistemului energetic din Republica Moldova ne onorează. Suntem încrezători că acest proiect este doar un prim pas pentru industria energetică din Republica Moldova”, a menționat Petru Ruşeţ, reprezentant al companiei Siemens din România și R. Moldova.

Directorul general Moldelectrica, Ghennadi Dimov, și-a exprimat certitudinea că Siemens SRL, companie cu o istorie îndelungată în energetică, va face față provocărilor proiectului și va implementa tehnologii performante în Republica Moldova.

Compania Siemens are o vechime de activitate de 113 ani în România. În prezent aceasta operează patru fabrici și patru centre de cercetare-dezvoltare pe plan local. Începând cu anul fiscal 2017, Siemens SRL a preluat și coordonat activitățile de vânzare ale grupului german în Republica Moldova. Compania are trei direcții strategice de dezvoltare: electrificare, automatizare și digitalizare.

Citeste tot despre: Moldova, Romania, Siemens, stații de tensiune
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile