Logo Realitatea.md

Reprezentanții MAI vor învăța la un Centru multifuncțional în Capitală! Guvernul a permis construcția acestuia pe teritoriul atribuit spațiilor verzi (VIDEO)

11 Ianuarie 2018, 16:23 // Societate

Un Centru integrat de pregătire pentru aplicarea legii urmează a fi construit în Chișinău. Cu o inițiativă în acest sens a venit Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova. Centrul urmează a fi costruit pe strada Nicolae Dimo, nr. 30,  pe terenul cu destinație de construcție, atribuit spațiilor verzi. Proiectul respectiv a fost prezentat și aprobat astăzi în cadrul primei ședințe a Guvernului.

Embed:

„Cele două proiecte de lege au drept scop asigurarea terenului necesar construirii Centrului integrat de pregătire pentru aplicarea legii și instituirea centrului care este unul din obiectivele strategiei de dezvoltare a poliției pentru perioada 2016- 2020”, a menționat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Proiectele fac referire la legea privind spațiile verzi ale localităților urbane și rurale care menționează că în cazuri sociale excepționale construcția obiectivelor de menire socială și alte modificări ale destinației terenurilor spațiilor verzi sunt permise numai în baza unei hotărâri de Guvern și definește tipul instituției de formare, funcțiile, atribuțiile și misiunea unității.

Realizarea și propunerea acestui proiect are la bază motive precum că Ministerul Afacerilor Interne nu deține o instituție de învățământ multifuncțională, specializată în formarea profesională, într-o concepție integrată, modernă, eficace și eficientă. 

În scopul operaționalizării Centrului integrat de pregătire pentru aplicarea legii, MAI va asigura, de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, numirea personalului acestuia în limita numărului de unități de personal aprobat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată MAI se obligă să prezinte anual, până la 1 februarie, raportul de evaluare a realizării pentru anul precedent a Planului de acţiuni.

Centrul integrat de pregătire pentru aplicarea legii se va întinde pe o suprafață de 12, 366 ha, teren aflat în gestiunea Clubului Sportiv Central „Dinamo”. Instituția va oferi servicii de instruire, cazare, hrănire și logistice pentru reprezentanții MAI. 

Construcțiile vor avea loc pe suprafețe unde în prezent există diferite obiective ce vor fi demolate, iar terenul va fi consolidat, drenat și amenajat. Atât prin studiul de fezabilitate, cât și în procesul de proiectare și construcție, s-a ținut cont, în mod deosebit, de protecția zonei respective, astfel încât intervenția să fie minim invazivă.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7699 0.6414%
USD USD 16.7372 0.3784%
RUB RUB 0.2727 1.7158%
RON RON 4.2756 0.8111%
UAH UAH 0.6425 0.7369%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile