Logo Realitatea.md

Reprezentanții MAI vor învăța la un Centru multifuncțional în Capitală! Guvernul a permis construcția acestuia pe teritoriul atribuit spațiilor verzi (VIDEO)

11 Ianuarie 2018, 16:23 // Societate

Un Centru integrat de pregătire pentru aplicarea legii urmează a fi construit în Chișinău. Cu o inițiativă în acest sens a venit Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova. Centrul urmează a fi costruit pe strada Nicolae Dimo, nr. 30,  pe terenul cu destinație de construcție, atribuit spațiilor verzi. Proiectul respectiv a fost prezentat și aprobat astăzi în cadrul primei ședințe a Guvernului.

Embed:

„Cele două proiecte de lege au drept scop asigurarea terenului necesar construirii Centrului integrat de pregătire pentru aplicarea legii și instituirea centrului care este unul din obiectivele strategiei de dezvoltare a poliției pentru perioada 2016- 2020”, a menționat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Proiectele fac referire la legea privind spațiile verzi ale localităților urbane și rurale care menționează că în cazuri sociale excepționale construcția obiectivelor de menire socială și alte modificări ale destinației terenurilor spațiilor verzi sunt permise numai în baza unei hotărâri de Guvern și definește tipul instituției de formare, funcțiile, atribuțiile și misiunea unității.

Realizarea și propunerea acestui proiect are la bază motive precum că Ministerul Afacerilor Interne nu deține o instituție de învățământ multifuncțională, specializată în formarea profesională, într-o concepție integrată, modernă, eficace și eficientă. 

În scopul operaționalizării Centrului integrat de pregătire pentru aplicarea legii, MAI va asigura, de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, numirea personalului acestuia în limita numărului de unități de personal aprobat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată MAI se obligă să prezinte anual, până la 1 februarie, raportul de evaluare a realizării pentru anul precedent a Planului de acţiuni.

Centrul integrat de pregătire pentru aplicarea legii se va întinde pe o suprafață de 12, 366 ha, teren aflat în gestiunea Clubului Sportiv Central „Dinamo”. Instituția va oferi servicii de instruire, cazare, hrănire și logistice pentru reprezentanții MAI. 

Construcțiile vor avea loc pe suprafețe unde în prezent există diferite obiective ce vor fi demolate, iar terenul va fi consolidat, drenat și amenajat. Atât prin studiul de fezabilitate, cât și în procesul de proiectare și construcție, s-a ținut cont, în mod deosebit, de protecția zonei respective, astfel încât intervenția să fie minim invazivă.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9619 0.2516%
USD USD 18.2258 0.7635%
RUB RUB 0.2334 0.9079%
RON RON 4.1351 0.4055%
UAH UAH 0.6569 1.6716%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
27 mar, 12:16 //

Foto Simbol Examenele pentru clasa a patra au fost anulate. Se discută acest lucru și pentru bacalaureat și cel de finalizare a gimnaziului (VIDEO)

26 mar, 21:21 //

Bugetarii vor sta acasă 9 zile, cu excepția angajaților medicali și a forțelor de ordine. Scopul măsurii aplicate, îndemnul și rugămintea lui Chicu

26 mar, 15:04 //

Foto: realitatea.md Cristina Țărnă, fiica directorului demis al Spitalului Republican, oferă detalii despre acțiunile tatălui ei, în cazul medicilor testați la un laborator privat

27 mar, 09:44 //

Foto: ambulanta.md A murit un medic din cadrul CNAMUP. Femeia era infectată cu coronavirus

25 mar, 17:51 //

De parcă blindatele în stradă n-ar fi fost de ajuns. Chicu: Mâine vom lua niște decizii cu caracter restrictiv și mai dur (VIDEO)

27 mar, 12:45 //

Constantin Țuțu s-a predat la frontieră. A fost reținut. Va sta în carantină 14 zile

27 mar, 19:39 //

Cum un primar de la noi a ajuns subiect în presa din România, după o decizie pe care a luat-o împotriva răspândirii coronavirusului

25 mar, 11:46 //

Foto: Twitter/FoleshillWMP În Marea Britanie, polițiștii au fost nevoiți să răstoarne grătarul pregătit de 20 de oameni pentru a-i alunga acasă

26 mar, 09:30 //

LIVE! Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, prezintă informații despre situația epidemiologică din țară

29 mar, 12:45 //

Indignarea rudelor femeii de 79 de ani, răpusă de Coronavirus: A murit și a murit, luați-o, cumpărați locul, înmormântați-o și cu aceasta s-au terminat aprecierile eroismului ei