Logo Realitatea.md

Reuniune la nivel înalt: Ambasadorii Republicii Moldova se reunesc săptămâna viitoare la Chişinău

07 Iulie 2018, 10:40 // Actualitate

Ambasadorii din Republica Moldova se reunesc săptămâna viitoare la Chişinău. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene organizează, în perioada 9-11 iulie, la Chişinău, reuniunea ambasadorilor Republicii Moldova. 

Foto simbol: Marshall Alston

Evenimentul are drept scop examinarea chestiunilor legate de activitatea misiunilor diplomatice şi sporirii eficienţei acestora, realizării politicii externe și stabilirii unor noi sarcini şi priorităţi pe termen scurt și mediu. În cadrul reuniunii vor fi examinate chestiuni legate de evoluţia situaţiei internaţionale din ultima perioadă, în particular sfidările şi ameninţările la adresa securităţii internaţionale. 

O prioritate la ordinea zilei o constituie şi problemele cu care se confruntă diaspora, modalităţile de a oferi protecţie socială cetăţenilor moldoveni aflaţi temporar la muncă peste hotare. 

În scopul eficientizării activității ambasadelor, formulării unor sarcini concrete pentru instituţiile serviciului diplomatic în vederea atingerii obiectivelor trasate de autorități în politica externă, agenda evenimentului include întâlniri a șefilor misiunilor diplomatice cu prim-ministrul Pavel Filip și membrii Guvernului, președintele Parlamentului, Adrian Candu, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon şi alți conducători ai instituțiilor de stat.

Reuniunea, la care participă șefii tuturor misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova, va fi inaugurată de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi și va putea fi urmărită în direct pe Rlive.md.

Citeste tot despre: ambasadori, misiuni diplomatice, reuniune
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3054 -0.4999%
USD USD 17.1322 0.0041%
RUB RUB 0.2559 -1.8788%
RON RON 4.0703 -0.4963%
UAH UAH 0.6291 -0.4904%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile