Logo Realitatea.md

Reuniunea Comitetului Internaționalei Socialiste pentru CSI, Caucaz și Marea Neagră se desfășoară la Chișinău (VIDEO)

06 Februarie 2017, 19:22 // Politica

Reuniunea Comitetului Internaționalei Socialiste pentru CSI, Caucaz și Marea Neagră se desfășoară la Chișinău. Evenimentul întrunește participanți din șapte țări din regiune și este găzduit în Moldova de Partidul Democrat. 

Foto: PDM

Subiectele discutate în cadrul reuniunii de azi, 6 februarie, țin de dezvoltarea economiei, asigurarea păcii în regiune, a democrației și libertăților pentru cetățeni. 

„PDM rămâne ferm angajat în proiectul european de dezvoltare a Republicii Moldova, dar înțelegem că modernizarea țării depinde foarte mult de schimbările care vor avea loc mai întâi pe plan intern. De aceea, PDM pune accent pe ideea reformării clasei politice din Moldova. Credem că cetățenii au nevoie de o clasă politică mai competentă și mai responsabilă. Știm bine că moldovenii au așteptări foarte mari de la noi, pentru că suntem principalul partid de guvernare. În ianuarie 2016, ne-am asumat un program de guvernare extrem de ambițios și am reușit să demonstrăm, prin rezultate concrete, că putem răspunde așteptărilor oamenilor. Vom continua să guvernăm în aceeași manieră – cumpătat, ferm, eficient”, a declarat președintele PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul evenimentului.

Secretarul general al Internaționalei Socialiste, Luis Ayala, a afirmat, la rândul său, că organizația pe care o reprezintă este deschisă pentru colaborare cu partidele de orientare social-democrata din întreaga lume: „Ne bucurăm de participarea diferitor partide, care își asumă responsabilități noi pe agenda de promovare a ideilor social-democrate. Avem multe provocări cărora trebuie să le facem față. Lucrăm foarte mult pentru a promova agenda social-democrată în regiune, pentru a asigura respectarea drepturilor și libertăților fundamentale. În unele țări este complicat, dar avem și reușite, cum este în Republica Moldova. Aici avem o colaborare intensă cu PDM, formațiune care luptă pentru social-democrație și care înregistrează progrese în această direcție”, a declarat Luis Ayala.

Reuniunea Comitetului Internaționalei Socialiste pentru CSI, Caucaz și Marea Neagră precede Congresul Internaționalei Socialiste, ce va avea loc în Columbia în luna martie 2017.

Video: PDM

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8632 -0.2128%
USD USD 16.7133 -0.3250%
RUB RUB 0.2963 0.4407%
RON RON 4.4757 -0.2252%
UAH UAH 0.6196 -1.0540%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)