Logo Realitatea.md

Rezultatele finale ale ANSP! De la ce s-au îmbolnăvit elevii de la gimnaziul din Tohatin

12 Martie 2019, 15:15 // Societate

Analizele biologice de la elevii de la Tohatin, ajunși săptămâna trecută la spital cu simptome de vomă, diaree și cefalee au demonstrat o infecție cu Norovirus. Anunțul a fost făcut de Agenția Națională pentru Sănătate Publică. 

Foto: Medical Xpress

Potrivit ANSP, au fost prelevate probe din apa de la blocul alimentar al instituției, fiind confirmată prezența colifagilor în apă, acest fapt fiind un indicator ce denotă prezența unor virusuri în apă. 

Norovirusurile sunt un grup de virusuri foarte contagioși care cauzează vome și diaree. Norovirusurile se transmit fie direct, de la persoană la persoană, pe calea fecalo-orală, sau posibil aerogenă (prin picături), fie indirect, prin alimente contaminate, apă și suprafețe de mediu, ca rezultat al nerespectării măsurilor de igienă, îndeosebi nespălării mâinilor după frecventarea WC.

Amintim că 12 copii de la gimnaziul numărul 74 din Tohatin au ajuns marțea trecută la spital cu simptone de vomă, diaree, febră și cefalee. Doi dintre ei au refuzat internarea. A doua zi, alți doi minori au fost internați cu aceleași simptone. ANSA a pornit o anchetă pe acest caz. Rezultatele acesteia urmează să fie gata săptămâna aceasta.

CITEȘTE ȘI:

10 elevi din Tohatin, internați la spital cu intoxicație alimentară. Doi dintre ei sunt la terapie intensivă

Alți doi elevi din Tohatin, internați la spital cu semne de intoxicație! În ce stare se află bolnavii

ANSA a pornit o anchetă pe cazul de la Tohatin. Ce le-a stârnit suspiciuni inspectorilor

Legume putrezite și alimente expirate la cantina din Tohatin, unde mai mulți elevi s-au intoxicat. Ce nereguli a scos la iveală ANSA

Rezultate preliminare alarmante! De la ce s-ar fi intoxicat elevii de la gimnaziul din Tohatin

11 din cei 12 copii intoxicați la Tohatin, rămân internați. Codreanu a cerut să fie sesizată Procuratura! "...trebuie să facă pușcărie"

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.2253%
USD USD 17.8856 0.5103%
RUB RUB 0.2723 0.8892%
RON RON 4.1887 0.2441%
UAH UAH 0.7156 1.0164%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile