Logo Realitatea.md

Rogozin a cerut Ambasadei Rusiei în Moldova să se implice în cazul persoanelor întoarse de pe aeroportul din Chișinău

27 Iulie 2017, 20:58 // Societate

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a cerut Ambasadei Federației Ruse în Moldova să se implice în situația privind reținerea a 10 artiști ruși pe aeroportul din Chișinău, precum și interzicerea acesului în țară a deputatului rus, Pavel Șperov. „Am dat ordine Ambasadei Rusiei să se implice imediat în rezolvarea situației”, a declarat oficialul, transmite Tass.

Foto: Twitter

„La ieșirea din avion pe aeroportul din Chișinău, ne-au condus imediat într-o mașină și ne-au adus în secția de securitate a aeroportului, unde în jur de o oră și jumătate au audiat scopul vizitei noastre în Moldova. Am spus că am venit în contextul sărbătoririi a celor 25 de ani a operațiunii pacificatoare din regiunea transnistreană”, au povestit cetățenii ruși pentru agenția de presă rusă.

Potrivit Poliției de Frontieră, persoanelor în cauză nu le-a fost permisă intrarea în Republica Moldova, pe motiv că nu au întrunit condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, nejustificându-și scopul vizitei. „Conform art.20 a Legii cu privire la frontiera de stat a R.Moldova nr.215 din 04.11.2011 polițiștii de frontieră pot supune persoanele și mijloacele de transport unor controale amănunțite pentru a se asigura că aceștia întrunesc toate condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat”, a precizat instituția.

Realitatea.md amintește că, mâine, vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, va ajunge la Chișinău la invitația președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Delegația rusă intenționa să ajungă în Moldova cu un avion militar, însă autoritățile au fost împotrivă. Mai târziu, Ministerul de Externe al Republicii Moldova l-a convocat într-o ședință pe ambasadorul Federaţiei Ruse, Farit Muhametşin, unde i s-a atras atenţia asupra inoportunităţii organizării în mod unilateral a unor manifestaţii consacrate acestei aniversări, cu participarea artiştilor şi delegaţiilor oficiale din Federaţia Rusă.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4695 0.3536%
USD USD 17.5346 -0.5281%
RUB RUB 0.2518 1.2872%
RON RON 4.0190 0.3245%
UAH UAH 0.6542 -0.1983%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile