Logo Realitatea.md

Rosbalt: De ce Ucraina așteaptă „războiul cu Rusia” fără isterie

08 Aprilie 2021, 10:43 // În lume

Concentrarea forțelor armate ruse la granița cu Ucraina, nu reprezintă un motiv de îngrijorare pentru cei din urmă. Aparent, Kievul se bazează pe sprijinul Europei și pe cel oferit din partea Statelor Unite. Prin urmare, încrederea în prezența sprijinului occidental permite Ucrainei să-și exprime poziția destul de rigid.

Un corespondent al agenției de informații Rosbalt de la Kiev a analizat ce se difuzează la televiziunile din Ucraina. Prin urmare, acesta a constat că ucrainenilor le plac emisiunile de discuții politice și că în orice zi a săptămânii, emisiunile de acest gen pot fi urmărite la orice post TV.

Potrivit cercetării efectuate, în diferite studiouri s-au discutat diferite subiecte precum corupția, progresul din cadrul procesului de vaccinare, conversația pe care a purtat-o Zelenski cu Biden, și în general absolut orice, numai nu posibilitatea unui potențial război de amploare cu Federația Rusă.

Acest lucru însă, nu înseamnă că Ucraina nu reacționează deloc la ceea ce se întâmplă în acest context. Președintele Volodimir Zelenski a declarat că, prin concentrarea trupelor de la frontieră, Federația Rusă încerca să facă presiuni asupra Ucrainei ca aceasta să-și încalce aganjamentele, lucru care nu se va întâmpla spune el.

„Ucraina este pregătită pentru orice gen de provocări și va respecta încetarea focului din Donbas”, a spus Zelenski. O bună parte din poporul ucrainean însă, nu împarte optimismul liderului lor. Acesta a primit un val de critici aspre din partea „patrioților” cu privire la numărul de soldați ucraieneni care au murit pe linia separării, numai în ultimele două luni.

Chiar dacă, armata rusă este mai numeroasă și mai puternică, armata ucraineană nu a pierdut nici ea timp în ultimii șapte ani. În acest context, un marș victorios către Kiev asemeni unei plimbări libere nu va mai funcționa de data aceasta, în cazul unui conflict deschis. Potențialul conflict va fi cu siguranță unul de lungă durată și sângeros. 

Chiar și sub presiunea externă, oficialii de la Kiev nu sunt pregătiți să privească „separatiștii” ca pe o parte egală a procesului de negociere, „principiu care îi poate taxa mult pe ucrainei”. 

Vezi și:

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3706 0.2557%
USD USD 17.8774 -0.1095%
RUB RUB 0.2359 1.8566%
RON RON 4.3404 0.1847%
UAH UAH 0.6396 -0.1717%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile