Logo Realitatea.md

Ruslan Codreanu, despre dosarul „Lăstăraș”: Să te faci gospodar pe seama părinților nu este bine

26 Octombrie 2018, 09:24 // Societate

Ruslan Codreanu, primarul general interimar, a venit cu o reacție, după ce fostul președinte al Asociației Obștești „Lăstăraș” a fost reținut de către ofițerii și procurorii anticorupție, pentru că şi-ar fi însuşit sume enorme de bani de la părinţii copiilor care frecventau grădiniţa nr.199 din Capitală.

„Am vorbit despre sumele încasate de AO „Lăstăraș” la ședințele operative, am făcut demersurile necesare la CNA și Procuratură. Să te faci gospodar pe seama părinților nu este bine. Le mulțumesc tuturor părinților care au avut curaj să vorbească!”, a scris acesta.

Amintim că, într-adevăr, ultimul scandal în care este implicată grădiniță nr. 199 din capitală a fost scos la iveală de Ruslan Codreanu. Inclusiv, Realitatea.md a mediatizat o serie de nereguli și cazuri de corupție despre care a fost sesizată redacția.

Potrivit materialelor acumulate, în perioada septembrie 2015 - august 2017, preşedintele AO „Lăstăraş”, sub pretextul predării în cadrul grădiniţei a lecţiilor de limbi moderne, informatică computerizată, artă plastică, muzică, coregrafie, ar fi perceput de la părinţii copiilor din Grădiniţa-creşă nr. 199 sume de bani în mărime de 1200 – 1400 lei/lunar.

Estimările arată că în fondul Asociaţiei se acumulau lunar în jur de 600 000 de lei, iar cea mai mare parte din bani ar fi ajuns în buzunarul familiei preşedintelui.

În procesul documentării cazului, s-a stabilit că, în scopul realizării intenţiilor ilegale, preşedintele AO „Lăstăraş” a încheiat un contract de locaţiune a unor încăperi ale Grădiniţei nr. 199, cu o suprafaţă de 1343,8 m.p., pe care le-ar fi transformat în grupe private. Astfel, părinţii copiilor erau forţaţi să achite plăţi suplimentare, iar în cazul în care refuzau, erau obligaţi să părăsească instituţia preşcolară sau erau transferaţi în grupe mai puţin dotate.

Tot din materialele cauzei reiese că întreaga activitate a AO „Lăstăraş” ar fi fost susţinută şi favorizată de mama preşedintelui asociaţiei care exercită, în prezent, funcţia de director-adjunct al Grădiniţei nr. 199, precum şi de către concubina acestuia - director al instituţiei vizate.

Mai multe detalii vor fi oferite de Serviciul de presă al CNA pe parcurs.

CITEȘTE ȘI:

Scandal la Grădinița 199 din Chișinău. Părinții au fotografiat gândaci la bucătărie și în dulapuri. Angajații instituției: „Pozele sunt trucate” (FOTO)

Revoltător! Părinții copiilor de la Grădinița nr. 199 au sesizat încă din luna februarie autoritățile despre nereguli, dar nu s-a mișcat un deget (DOC)

Grădinița „Lăstăraș” din Chișinău, într-un nou scandal: A devenit o afacere de familie. Reacția conducerii instituției! (VIDEO)

Scrisoarea anonimă a unui părinte în toiul scandalului în care este vizată grădinița „Lăstăraș” din Chișinău: Vrem să ne facem auziți...

Ilegalități confirmate la Grădinița „Lăstăraș” din Capitală! Administrația a fugit în concediu medical! Ruslan Codreanu: „Să fie eliberați toți din funcție!” (VIDEO)

Scandalul de la școala primară-grădinița „Lăstăraș”: Directoarea Iana Ceaușceac s-a ales cu mustrare aspră (DOC)

Materialele anchetei interne pe cazul directoarei grădiniței „Lăstăraș” vor fi expediate Procuraturii (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1323 -0.0149%
USD USD 17.8914 -0.0011%
RUB RUB 0.2809 0.4290%
RON RON 4.2277 -0.0166%
UAH UAH 0.6698 0.4951%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile