Logo Realitatea.md

Ruslan Codreanu, despre scandalul de la Gaudeamus: „Se încearcă să se facă politică” (VIDEO)

11 Iunie 2018, 10:21 // Societate

Primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu susține că scandalul iscat în privința demolării Cinematografului Gaudeamus are tentă politică. Edilul interimar susține că anterior au fost mai mulți activiști civici care au încercat să lupte pentru această clădire, dar nu le-a reușit: „Întrebarea e de ce nu s-a mers pe prevenirea scandalului respectv? De ce noi încercăm să fim pompieri, după ce focul s-a stins?”, a spus Codreanu. 

Embed:

Potrivit lui Ruslan Codreanu, contractul de vânzare-cumpărare a clădirii este încă din anul 2004: „Lucrurile acestea s-au întâmplat de mult. Decizia de a fi acolo altceva e de foarte de mult. Eu nu cunosc un politician care să nu fi fost acolo și să fi făcut un selfie cu Gaudeamus, pentru că e în trend. Ți-ai făcut un selfie la Gaudeamus,1000 de like-uri ți-s asigurate”, a declarat edilul interimar. 

„S-au făcut foarte multe speculații în ultimul timp. Se încearcă să se facă politică. Eu pot, de asemenea, să speculez, dar pot să zic că nu știu, eu chiar nu cunosc lucrurile astea”, a spus primarul interimar. 

Pentru a fi prevenite situații similare pe viitor, Codreanu spune că trebuie ca toate autorizațiile de demolare să fie făcute publice. Astfel, actele ilegale emise în acest sens vor putea fi contestate și anulate în timp util. 

Vezi și:

Năstase a venit azi la ședința de la Primărie în calitate de „cetățean responsabil”: „Poate faceți demers să-mi valideze odată mandatul?” (VIDEO)

Protest față de demolarea Gaudeamus: Grozavu reconfirmă legalitatea lucrărilor; Năstase continuă să se împotrivească autorităților (VIDEO)

Clădirea Cinematografului Gaudeamus, demolată cu scandal. Poliția și Andrei Năstase, la fața locului (FOTO/VIDEO)

Primăria Capitalei pune punctele pe „i”: Lucrările de demolare a cinematografului „Gaudeamus” se execută autorizat

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 -0.5044%
USD USD 16.9702 0.0094%
RUB RUB 0.2588 -0.0772%
RON RON 4.1895 -0.4491%
UAH UAH 0.6052 -0.3786%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile