Logo Realitatea.md

UPDATE: Ruta de autobuz Puhoi - Chișinău, sistată din nou?! Explicațiile Asociației „Transportatorul”

03 Ianuarie 2018, 10:22 // Societate

UPDATE Asociația „Transportatorul” a venit cu o reacție și neagă informațiile publicate cu referire la primarul satului Puhoi, Petru Frunze:

1. Există transport pe ruta Chișinău - Puhoi de mai bine de 12 ani. Zilnic, se efectuează câte 7 curse cu excepția curselor de tranzit;

2. Cursele stopate erau efectuate fără acte necesare/ autorizații transport rutier cu încălcarea intervalelor și în detrimentul operatorilor de transport existenți;

3. Îmbarcarea călătorilor se realiza în locuri neautorizate pentru acest gen de activitate, inclusiv la intersecția din Chișinău a străzilor Tighina și Columna.

Ruta de autobuz Puhoi-Chișinău a fost din nou suspendată. Localnicii sunt nevoiți iarăși să circule cu rutele de transport care tranzitează satul. Potrivit primarului localității Petru Frunze, angajații Agenției Naționale a Transportatorilor Auto (ANTA) au ridicat plăcuțele de înmatriculare a vehiculelor și a fost întocmit un proces verbal. 

Foto: Facebook/Petru Frunze

„Amenda este foarte mare. Totodată, au fost ridicate plăcuțele cu numerele de înmatriculare, certificatul de înmatriculare. Timp de șase luni, nu va fi posibil să circule autocarul, nici să deplasăm elevii la centrul de bacalaureat”, a comentat primarul din Puhoi.

Alesul local susține că ar exista anumite interese financiare și că transportatorii de pe alte rute au influențat această decizie. 

„Pe lângă faptul ca sunt interese financiare de grup, legea a fost interpretată eronat. Noi am achitat peste 600 000 lei pentru autocare, aproape 1000 locuitori au contribuit financiar, taxa era 10 lei, venitul era în bugetul local, iar acum oamenii sunt obligață să achite 15 lei celor care au închis ruta”, a spus Petru Frunze. 

Contactați telefonic de Realitatea.md, reprezentanții ANTA nu au răspuns la telefon pentru a ne oferi mai mule informații. Vom reveni.

Amintim că, la finele lunii noiembrie, un grup de localnici din Puhoi, au organizat un protest din motiv că ruta de autobuz care-i aducea în capitală a fost sistată. Ulterior, la mijlocul lunii decembrie, autobuzele au fost repuse în circulație

În satul Puhoi locuiesc circa 5000 de oameni. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5890 0.2097%
USD USD 17.0250 0.3229%
RUB RUB 0.2611 0.8887%
RON RON 4.1973 0.1862%
UAH UAH 0.6065 0.2148%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile