Logo Realitatea.md

S-a aflat cauza incendiului din Londra! Proprietarul apartamentului unde a izbucnit focul a încercat să-și atenționeze vecinii

17 Iunie 2017, 11:51 // În lume

Incendiul care a distrus clădirea de apartamente Grenfell Tower şi în urma căruia cel puţin 30 de persoane şi-au pierdut viaţa ar fi izbucnit din cauza unui frigider defect, aflat într-un apartament de la etajul 4, potrivit unui locatar care şi-a alertat vecinii.

Proprietarul apartamentului, Behailu Kebede, un şofer de taxi din Etiopia, ar fi încercat să-şi atenţioneze vecinii în legătură cu focul care a izbucnit în bucătăria sa.

„A bătut la uşă şi mi-a spus că este un incendiu în locuinţa lui”, a declarat ea pentru MailOnline. „Era 12.50 am, adormisem şi m-a trezit. Focul era mic în bucătărie, l-am văzut pentru că uşa la bucătăria lui era deschisă”.

Eshete Meried, prietenă a lui Behailu Kebede, a declarat că şoferul de taxi a reuşit să scape din incendiu, însă era în şoc.  

„Behailu a pornit alarma, asta este ce am auzit”, a spus ea.

„El este bine acum, dar nu se află în situaţia de a vorbi despre absolut nimic. Am înţeles că se află în adăpostul temporar, alături de prieteni”.

Investigatorii nu confirmă deocamdată această ipoteză, spunând că ancheta este încă la început. 

Bilanţul incendiului de la clădirea de apartamente Grenfell Tower din Londra a ajuns la cel puţin 30 morţi, iar mai multe persoane sunt în continuare dispărute, informează BBC News online.

Serviciul Naţional Medical a transmis că 24 de persoane rămân în continuare spitalizate, inclusiv 12 pacienţi în stare critică.

Pe baza informaţiilor colectate, postul BBC estimează că până la 76 de persoane sunt dispărute după incendiu, însă printre ele probabil se numără şi unii dintre cei decedaţi.

Operaţiunile de căutare a victimelor ar putea dura "săptâmâni", a declarat Dany Cotton, şeful Brigăzii de Pompieri din Londra.

Aproximativ 20 de pompieri şi patru autospeciale de stins incendii sunt în continuare mobilizate în zonă.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1321 -0.6117%
USD USD 16.4862 0.1123%
RUB RUB 0.2676 -0.1865%
RON RON 4.3263 -0.4899%
UAH UAH 0.6297 0.1113%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile