Logo Realitatea.md

S-a constatat că semnătura lui Șor este falsă, însă nu s-a pornit o cauză penală. Alaiba i-a scris lui Stoianoglo

23 Februarie 2021, 13:24 // Politica

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a expediat un demers în atenția procurorului general Alexandr Stoianoglo, după ce, ieri, 22 februarie, Procuratura Anticorupție a venit cu un răspuns în care spune că semnătura aplicată de Ilan Șor pe un proiect de Hotărâre a Parlamentului a fost falsificată, însă acest lucru nu constituie temei de a intenta o cauză penală.

Foto Simbol

„Azi am trimis un demers în atenția procurorului general Stoianoglo să intervină pentru a opri această posibilă mușamalizare. Se falsifică o semnătură a unui deputat. Complicii sunt prinși efectiv în flagrant în plenul Parlamentului. Se bâlbâie. Urmează 3 luni de mușamalizare din partea procurorilor. Până și în pofida faptului că tot expertiza lor a demonstrat că semnătura lui Șor este falsificată. Procurorii au audiat și au tot audiat dar nici nu au găsit făptașul. Și au zis că ajunge. Este un caz într-atât de simplu, într-atât de clar. Iar ei se scarpină la ceafă.Să fi lucrat cum se lucrează, poate deja ajungeam în judecată cu acest caz. Și data viitoare când vă gândiți că în țara noastră nu există justiție, amintiți-vă de acest caz”, a scris Alaiba pe Facebook.

Amintim că, la sfârșitul anului trecut, deputatul Ilan Șor, care a participat doar la o ședință a Parlamentului, după care a fugit din țară, a semnat ca prin minune un proiect de hotărâre privind instituirea Comisiei de anchetă pentru investigarea tuturor circumstanțelor de preluare forțată (atacurilor raider) și acțiunilor subversive de pe piața financiară nebancară, din partea cetățeanului Veaceslav Platon, în special a neregulilor și practicilor contrare cerințelor de guvernare corporativă în cadrul Moldasig S.A.

Acest lucru a stârnit la ședința Legislativului din 27 noiembrie 2020, nedumerirea deputatului PAS Dumitru Alaiba, care a declarat că „semnătura lui Ilan Șor ar fi fost falsificată, fapt ce presupune tragerea la răspundere penală, căci este fals în acte publice”. Drept replică, autorul proiectului, liderul Platformei „Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu, a spus că „totul este absolut legal, iar semnătura a fost aplicată de Ilan Șor exact cum o fac toți deputații – cu mâna și stiloul”.

Doc: Dumitru Alaiba/Facebook

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.0000%
USD USD 17.4546 0.0000%
RUB RUB 0.2368 0.0000%
RON RON 4.3784 0.0000%
UAH UAH 0.6257 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile