Logo Realitatea.md

S-a făcut scrum! Un teren de joacă din Chișinău a fost ținta unui act de vandalism (VIDEO)

14 August 2015, 18:33 // Societate
Un teren de joacă pentru copii din Chișinău a fost ținta unui act de vandalism. După ce între locatarii blocurilor au avut loc mai multe discuții în contradictoriu privind locul unde este amplasat terenul, într-o noapte acesta a fost incendiat. Oamenii spun că deja își fac griji pentru siguranța copiilor lor. Poliția, care investighează cazul, nu are niciun suspect.

Terenul de joacă de pe strada Inculeț, altădată plin de copii, acum este pustiu. Leagăne arse, toboganele murdare de funingine și nisipiera răscolită - acesta este peisajul din fața ochilor. În urma incendiului, copiii parcă se tem să se mai apropie de teren. Locatarii blocurilor din jur recunosc că anterior între vecini s-a iscat un conflict.

Unii spuneau că terenul este amplasat necorespunzător și se declarau deranjați de gălăgia din curte. Alții, din contra, erau convinși că odraslele lor trebuie să se joace lângă casă, pentru a fi mereu sub supraveghere. Dar nimeni nu se aștepta la o asemenea rezolvare a problemei. 

”Vedeți și singuri. S-a incendiat terenul de joacă noaptea. Problema a fost între vecini care vroiau să dea terenul la o parte. Pur și simplu într-o zi au venit și au vrut să demoleze terenul. Incendiul s-a produs noaptea, și vă închipuiți dacă într-adevăr a fost dat cu motorină, dacă se aprindea și nimeni nu-l stângea, aici sunt copaci, sunt mașini alături”, spune o femeie.

”Păcat, deoarece părinții au strâns banii pentru teren, și este urât din partea celor care au vandalizat. Au fost mai multe presupuneri, a fost un conflict între vecini, și clar că te gândești că a făcut cineva caruia i-a fost incomod acest teren. Probabil că este gălăgie prea mare, probabil că ar fi vrut să aibă o curte cu mai multe flori, cu mai multă verdeață”, povestește o altă persoană.

”Este un teren pentru copii, noi avem aici patru case care nu au teren de joacă, cred că cineva cuiva nu i-a plăcut, că-s mulți copii la scrânciob, dar asta este un vandalism, nici nu știu cum să spun. Nu este normal pentru că copiii noaptea sunt cu părinții, iar ceea ce s-a întâmplat este ieșit din comun. Terenul nu-i chiat binevenit cu locul acolo, pentru că se mai juca și fotbal acolo, aruncau cu mingea în bloc, și poate unii sunt indignați”, apovestește o altă femeie.

Unii cred că dacă terenul de joacă va fi mutat, relațiile dintre vecini vor reveni la normal.

”Aici a fost o poartă pentru fotbal care nu era la locul ei. Se jucau și nimereau în ferestre sau în flori. Era o problemă. Eu tot eram nemulțumit. Am și eu copil mic și cred că trebuie să joace undeva, dar așa ca să nu fie în pericol”, povestește un locatar.

Solicitat de Realitatea TV, ofițerul de sector, Alexandru Ciugureanu, a declarat că incendierea a fost intenționată. Potrivit lui, toate piesele din teren au fost stropite cu motorina. Ciugireanu a dat asigurări că cel care va fi găsit vinovat va fi pedepsit pentru huliganism, dar poliția nu are, deocamdată, vreun suspect.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3893 -0.9041%
USD USD 17.6107 -0.6746%
RUB RUB 0.2804 -2.2997%
RON RON 4.0581 -0.8696%
UAH UAH 0.7152 -1.4876%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile