Logo Realitatea.md

S-a pornit peste hotare cu o armă în bagaj! Istoria lui Alexandru care s-a ales cu două cauze pe numele său (FOTO)

17 Octombrie 2017, 20:30 // Societate

Un bărbat din Republica Moldova intenționa să intre în Romania cu o armă cu aer comprimat, din categoria armelor neletale, fără a deține documentele necesare. Acesta, însă, a fost oprit de polițiștii de frontieră români din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, împreună cu lucrători vamali.

Foto: ITPF Iasi

Totul s-a întâmplat ieri, pe data de 16 octombrie, în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni– I.T.P.F. Iaşi, când moldoveanul Alexandru C. de 37 de ani s-a prezentat la volanul unui autoturism marca Dacia Duster, înmatriculat în Republica Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului, ocazie cu care echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunsă şi nedeclarată, în compartimentul destinat bagajelor, lângă un cărucior folosit pentru transportul copiilor, o armă neletală cu aer comprimat, de culoare maro.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a primit arma cadou de la un prieten şi o folosea pentru a împuşca porumbei. De asemenea, acesta a mai declarat că nu deţine  documente de provenienţă sau acte ce pot justifica legalitatea deţinerii armei în cauză şi nu a ştiut că la intrarea în România trebuia să o declare.

Arma cu aer comprimat a fost ridicată în vederea continuării şi definitivării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor prin deţinerea sau portul fără drept de arme neletale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7033 0.1113%
USD USD 16.9892 -0.0959%
RUB RUB 0.2588 1.2916%
RON RON 4.2217 0.1281%
UAH UAH 0.6076 -0.1151%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile