Logo Realitatea.md

S-au trezit fără scară în clădire. Locuitorii unui bloc din Șoldănești au trecut prin momente de groază – Reportaj VIDEO

07 Martie 2017, 00:01 // Societate

Momente de groază pentru locuitorii unui bloc din orașul Șoldănești. Scara acestuia s-a prăbușit, iar oamenii au dezvăluit că s-au speriat din cauza zgomotului puternic care venea de jos. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit, iar serviciul Situații Excepționale urmează să stabilească circumstanțele producerii accidentului.

Embed:

„A început să se prăbușească. Un copil mic se afla acolo, iar băiatul meu s-a repezit și l-a apucat. Deja a ieșit afară... Mâine sau poimâine o să se prăbușească cu totul casa. Nu e beton, dar e nisip”, au povestit oamenii.

Serviciile speciale, care au intervenit la fața locului, au constatat că s-a prăbușit un segment din scara interioară, care făcea legătura dintre parter și primul etaj. Primarul orașului, Ion Cuculescu, promite că în următoarele zile vor începe lucrările de reabilitare a blocului. 

„Vom convoca stare de situație excepțională. Vom lua specialistul în domeniu de la Consiliul raional în construcție. Ne va face un plan și numaidecât zilele care vin, indiferent de sărbători, ne vom apuca de lucru”, a precizat Ion Cuculescu, primarul din Șoldănești.

Până atunci, locatarii au improvizat o scară din lemn pentru a putea ajunge în locuințele de la etajele superioare. Însă problemele locuitorilor din bloc nu s-au terminat aici. În scara vecină, mai multe bucăți de tencuială, căzute din tavan, au blocat ușa de la intrarea într-un apartament de la etajul cinci. 

„Uitați-vă, ușa e blocată, cum au căzut pereții, au blocat ușa. Nu știu ce este cu bucata asta din beton”, au precizat locatarii.

Consiliului raional Șoldănești a anunțat că va forma o comisie specializată pentru a aprecia starea imobilului, care a fost dat în exploatare acum trei decenii.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5200 0.0000%
USD USD 17.6396 0.0000%
RUB RUB 0.2751 0.0000%
RON RON 4.1166 0.0000%
UAH UAH 0.7178 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile