Logo Realitatea.md

Saakașvili: Criminalii și contrabandiștii vin în Odesa din Transnistria. Este gaura neagră a Europei

03 Iulie 2015, 11:54 // În lume

Transnistria este gaura neargă a Europei și locul de unde vin majoritatea criminalilor și contrabandiștilor în Odesa. Declarația a fost făcută de Mihail Saakașvili, în cadrul unui interviu pentru BBC.

Foto: newsweek.com

Mihail Saakașvili consideră că Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) înseamnă mai multă corupție, prin urmare, a fost împotriva ca mai mulți colaboratori SBU să fie amplasați la Odesa.

"Problema este aici, și a fost și până acum, iar, în principal, contrabanda nu este făcută prin vamă sau de către contrabandiști profesionali, ci este făcută de Serviciul de Securitate al Ucrainei, de reprezentanți ai procuraturii și, tradițional, este făcută de poliție. În mare parte, traficul de droguri în regiune (n.r. Odesa) este controlat de poliție. Problema este că aplicarea legii nu este soluția. În acest moment, aplicarea legii reprezintă problema în sine", susține guvernatorul regiunii Odesa.

Potrivit acestuia, în luna august, regiunea Odesa va avea o nouă poliție de patrulare, iar persoanele vor fi recrutate de la zero, 100% colaboratori noi. "Aceștia sunt acum antrenați corespunzător și vor avea și salarii corespunzătoare. Avem un nou șef al poliției, căruia i-am ordonat să închidă contrabanda din Transnistria", a declarat Saakașvili.

"Acest lucru este foarte important, deoarece cei mai mulți criminali și contrabandiști vin acum din Transnistria, zonă care nu este controlată de Moldova și este gaura neagră a Europei", a subliniat guvernatorul Odesei.

Acesta a mai menționat că acum sunt recrutați oameni noi pentru poliție, vamă, serviciile fiscale și vor avea grijă ca aceștia să aibă salarii mai mari. "Sunt o mulțime de voluntari din Ucraina. Acest loc (n.r. regiunea Odesa) are un potențial extraordinar", a precizat Saakașvili.

Amintim că Mihail Saakașvili a fost numit guvernatorul regiunii Odesa în luna februarie 2015, pentru a lupta împotriva corupției și a dezvolta potențialul regiunii.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0739%
USD USD 17.2814 0.1640%
RUB RUB 0.2358 0.8986%
RON RON 4.3095 0.0859%
UAH UAH 0.6162 -0.0973%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile