Logo Realitatea.md

Șalaru comentează fiecare candidat posibil la funcția de primar al Capitalei: „Sandu ar avea mai multe șanse decât Năstase” (VIDEO)

13 Martie 2018, 23:07 // Alegeri

Președintele executiv al Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, a comentat fiecare candidat posibil la alegerile municipale. Acesta susține că Maia Sandu ar putea avea mai multe șanse de a câștiga alegerile, decât Andrei Năstase. Totodată, acesta a menționat că pentru Silvia Radu ar putea vota mai mulți locuitori din motiv că aceasta se prezintă drept candidat independent. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

„Poziția PUN este una foarte clară. E nevoie de un candidat unic de dreapta pentru a contracara acțiunile socialiștilor susținuți de Rusia. Dacă cei de dreapta vor veni fiecare cu câte un candidat, din start îi vom da un mare atu în mâinile lui Dodon și Silviei Radu. Fiindcă se vor bate cei de dreapta și în turul doi vor intra Silvia Radu și candidatul socialiștilor”, a declarat președintele PUN. 

Acesta a menționat că Silvia Radu este candidatul PD-ului, ci nu candidat independent cum pretinde a fi: „PD-ul nu va avea candidat la alegeri, dar desigur că toți știu că Silvia Radu este candidatul democraților, nu este candidat independent. Atunci când lumea este dezamăgită și urăște partidele politice, desigur că există șanse ca în campania electorală să câștige un candidat independent. Acum toți cei de dreapta spun că nu au nevoie de sprijinul Partidului Democrat la aceste alegeri. Apelul meu este să se mai gândească”.

„Din sondaje, Maia Sandu are mai multe șanse să câștige decât Andrei Năstase la funcția de primar. Probabil că în cazul în care Maia Sandu va lua decizia să-l sprijine pe Andrei Năstase și va reuși să mobilizeze tot electoratul, probabil că va avea șanse. În cazul în care Maia Sandu va declara că va candida și ea, va fi o problemă”, a subliniat Șalaru. 

În ceea ce ține de candidatul pe care îl vor propune socialiștii, Anatol Șalaru susține că mai mari șanse la alegeri ar avea Zinaida Greceanîi, ci nu Ion Ceban. 

Despre candidatul din partea Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, Anatol Șalaru a zis doar că este un bun specialist. 

De menționat că în cadrul discuției președintele PUN a zis că Partidul Unității Naționale va avea un candidat pentru alegerile la Primăria municipiului Bălți. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5946 -0.7205%
USD USD 17.1423 0.1472%
RUB RUB 0.2555 -0.0391%
RON RON 4.1855 -0.8034%
UAH UAH 0.6088 -0.0657%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile