Logo Realitatea.md

Salvatorii au finalizat lucrările de demontare a construcțiilor instabile de la etajele afectate de deflagrație din sect. Rîșcani (VIDEO)

11 Octombrie 2018, 11:15 // Societate

Au fost finalizate lucrările de intervenție pentru demontarea construcțiilor instabile de la etajele afectate de deflagrație din bulevardul Moscova 11/5. Acțiunile neîntrerupte ale angajaților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au durat cinci zile.

Foto: IGSU

Misiunea salvatorilor și pompierilor a constat în efectuarea lucrărilor de căutare, salvare, deblocare și recuperare. Potrivit IGSU, s-au întreprins lucrări riscante de deblocare a blocurilor de beton de la etajele 14, 15, 16 și 17.

Mai mult, salvatorii au recuperat pentru locatari o parte din bunurile pierdute sub ruine și au asigurat pătrunderea acestora la etajele mai puțin afectate.

Conform informației Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pe parcursul zilei de 10 octombrie, la Spitalul Feroviar Central din mun. Chișinău, au fost cazate încă șapte persoane. Astfel, în total, rămân cazate 29 persoane, care anterior au fost evacuate.

Totodată, la Institutul de Medicină Urgentă, rămân a fi internate dlouă persoane traumatizate. Angajatul IGSU continuă tratamentul în Spitalul militar republican al MAI. 

Amintim că, în această explozie, și-au pierdut viața patru persoane, o femeie și băiețelul său de doar 4 ani și un cuplu din Israel, care a venit la Chișinău să-și vadă fiul și nepoata nou-născută. Bărbatul de 77 de ani a murit pe patul de spital, soția sa fiind găsită fără suflare printre dărâmături.

CITEȘTE ȘI:

(Limbaj licențios) Deflagrația din sectorul Rîșcani. Un internaut a surprins momentul exploziei (VIDEO)

Punctele mobile care vând în Chișinău gaz lichefiat la butelie vor fi evacuate de urgență

Peste 200 de chișinăuieni au sunat la Primărie să spună că știu locatari care folosesc butelii cu gaz în apartamente, în ultimele două zile

Fiecare locuinţă în care există butelii de gaz va fi dotată GRATUIT cu detectoare. Plahotniuc: ”Ca oamenii să se simtă liniştiţi şi în siguranță”

Procuratura Chișinău, despre deflagrația din sect. Rîșcani: Se presupune cine este vinovatul, dar nu sunt suficiente dovezi

Șocul prin care au trecut sinistrații de pe bd. Moscova le-a creat probleme de sănătate. 16 persoane s-au adresat la medici cu reacții la stres

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6937 0.5207%
USD USD 18.1755 -0.1544%
RUB RUB 0.2899 0.3809%
RON RON 4.3838 0.6105%
UAH UAH 0.6932 -0.1297%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile